Trauner uitgeschakeld door Kökcü; Nederland treft zaterdag Turkije | OneFootball

FR12.nl

·2 de julio de 2024

Trauner uitgeschakeld door Kökcü; Nederland treft zaterdag Turkije

Imagen del artículo:Trauner uitgeschakeld door Kökcü; Nederland treft zaterdag Turkije

Het EK-avontuur van Gernot Trauner strandt in de achtste finale. De verdediger van Feyenoord zag Oostenrijk vanaf de tribune onderuit gaan tegen Turkije. Trauner kwam vanwege een bovenbeenblessure niet in actie, maar trainde wel weer voluit mee. De wedstrijd van dinsdagavond kwam echter nog te vroeg voor Trauner.

Turkije begon uitstekend aan de wedstrijd in de Red Bull Arena Leipzig. Merih Demiral wist na 57 seconden al het openingsdoelpunt binnen te schieten. De eerste tien minuten waren hectisch met veel mogelijkheden, daarna zakte het niveau in. Orkun Kökcü begon in de basisformatie en ontving een gele kaart. De oud-Feyenoorder is daardoor geschorst voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen het Nederlands Elftal.

De tweede helft sloeg Demiral opnieuw toe. De verdediger van Al-Ahli Saudi FC kopte uit een hoekschop uitstekend binnen en liet de Turkse supporters opnieuw ontploffen van vreugde. Oostenrijk wist echter snel te antwoorden. Michael Gregoritsch bracht met een treffer de spanning weer terug in de wedstrijd. Ondanks een slotoffensief van de Oostenrijkers en enkele mogelijkheden, werd er niet meer gescoord.

Nederland - Turkije zaterdagavond 21:00

Door de overwinning treft Turkije zaterdagavond om 21:00 uur in Berlijn het Nederlands Elftal. Oranje wist zich eerder op de avond te plaatsen voor de kwartfinales door Roemenië uit te schakelen. Voor Trauner eindigt het toernooi in mineur. De verdediger kon niet meespelen, maar was voor een eventuele kwartfinale wel weer beschikbaar. Door de uitschakeling blijft zijn inbreng op het EK beperkt tot negentig minuten.