Toekomstige rechtsback Feyenoord in beeld: ‘Echt een moderne back’ | OneFootball

Toekomstige rechtsback Feyenoord in beeld: ‘Echt een moderne back’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de octubre de 2024

Toekomstige rechtsback Feyenoord in beeld: ‘Echt een moderne back’

Imagen del artículo:Toekomstige rechtsback Feyenoord in beeld: ‘Echt een moderne back’
Imagen del artículo:Toekomstige rechtsback Feyenoord in beeld: ‘Echt een moderne back’

© IMAGO

Mimeirhel Benita etaleert zich dit seizoen bij Heracles Almelo. Als de twintigjarige rechtsback zich zo blijft doorontwikkelen, dan kan hij volgend seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord spelen, zo meent Willie Overtoom. De oud-speler van de Almeloërs is erg gecharmeerd van de Rotterdamse huurling, zo geeft hij te kennen aan Voetbal International.


OneFootball Videos


Overtoom speelde in zijn carrière 161 wedstrijden voor Heracles en volgt de club nog altijd op de voet. Over de kwaliteit in het geheel is Overtoom nog niet overtuigd, maar over een pion in de verdediging is de oud-middenvelder wél te spreken. “Mimeirhel Benita kan mij wel bekoren. Hij is een goede speler, maar het zegt ook wel iets over het niveau van Heracles dat de rechtsback het meest opvalt. De creativiteit in de aanval valt nog wat tegen. Benita is sterk aan de bal en aanvallend goed. Verdedigend is hij fel, maar daarin kan hij nog wel stappen maken. Echt een moderne back”, laat de drievoudig oud-international van Kameroen zich ontvallen.

Benita heeft volgens het algoritme van FootballTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,8 miljoen euro. De rechtspoot heeft nog een contract in De Kuip tot de zomer van 2026. Met Jordan Lotomba, Bart Nieuwkoop en Givairo Read heeft Feyenoord momenteel drie rechtsbacks in de gelederen, maar Overtoom ziet ook toekomst voor Benita in Rotterdam-Zuid. “Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, kan hij volgend seizoen zo bij Feyenoord aansluiten. Mocht dat niet lukken, dan zou ik het wel weten als ik technisch directeur was bij een club als AZ of FC Utrecht. Dan zou ik Benita meteen halen”, aldus Overtoom.

Na een verhuurperiode aan Excelsior heeft Feyenoord Benita dit seizoen aan Heracles uitgeleend. Vanaf het eerste moment heeft de rechtervleugelverdediger zich als een vaste waarde in het elftal van Erwin van de Looi gespeeld. In de acht Eredivisiewedstrijden tot nu toe, miste hij slechts veertien minuten.

Als Feyenoord daadwerkelijk besluit om Benita een kans in het eerste elftal te geven volgend seizoen, zou het zomaar zo kunnen zijn dat hij die mogelijkheid samen met ploeggenoot Shiloh ‘t Zand gaat krijgen. Ook ‘t Zand is dit seizoen verhuurd door de Rotterdammers aan Heracles Almelo. Eerder vertelde Martijn Krabbendam, Feyenoord-volger van Voetbal International, al dat hij veel positieve geluiden over de 21-jarige middenvelder heeft gehoord. “Ik zie die Shiloh ’t Zand bij Heracles spelen en ik heb er ook wat mensen over gesproken. Die zijn wel laaiend enthousiast. Ze zien in hem de opvolger van Timber. Over die jongen hoor je heel veel positieve verhalen”, aldus de journalist.

Ver detalles de la publicación