"Daarna weten we in ieder geval waar Feyenoord staat" | OneFootball

"Daarna weten we in ieder geval waar Feyenoord staat" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·18 de octubre de 2024

"Daarna weten we in ieder geval waar Feyenoord staat"

Imagen del artículo:"Daarna weten we in ieder geval waar Feyenoord staat"

Morgen gaat de Eredivisie weer verder en dus zijn alle praatprogramma's ook weer gericht op het clubvoetbal. Met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden heeft Brian Priske een belangrijke slag geslagen, maar nog veel belangrijker zijn de wedstrijden die in de komende weken volgen.

"Na de overwinning op FC Twente is het weer een stukje rustiger, ook door de overwinning op Girona", oordeelt Mario Been in Voetbalpraat. De oud-Feyenoorder vindt het nog wel lastig in te schatten hoe de club ervoor staat. "Het blijft een groot vraagteken want er komt een zwaar programma aan voor ze. Daarna weten we in ieder geval waar Feyenoord staat. Het is allemaal nog niet even goed. Ook acht verliespunten achter op PSV en zes op FC Utrecht."


OneFootball Videos


Been is vooral van mening dat er in de aanval een knop moet worden omgezet. "We hebben het natuurlijk over vertrouwen bij voetbal en we hadden het net heel kort over Ivanusec. Ik heb hem hele goede dingen zien doen, maar de laatste invalbeurten maakte hij hele vreemde keuzes. Dat zal ook te maken hebben met het feit dat hij niet vaak mee mag doen. Als je dan een kwartier krijgt, wil je alles laten zien. Paixão zorgt wel voor veel dreiging en dus zou ik hem in dit Feyenoord altijd wel laten staan."

De uitzending gaat verder in op de vraag of Feyenoord niet te veel onnodige transfers heeft gemaakt. Hans Kraay jr. had vooral meer Nederlanders in de selectie willen zien. "Het Feyenoordpubliek wil zich heel snel identificeren met een aantal spelers of een trainer. Maar zijn er nu niet net te veel buitenlandse spelers? In Nederland heb je Bart van Rooij en Horemans, daar kun je toch ook naar scouten?" Been: "Ik vind dat Feyenoord altijd moet streven naar de beste spelers, maar is Smal beter dan López en is Lotomba zoveel beter dan Pedersen? Ik zie daar het verschil niet in."

Keuzes maken

Met het overvolle programma dat in de komende weken volgt verwachten de tafelgasten dat Priske keuzes moet maken in zijn opstelling. Moet hij spelers rouleren en de voorkeur geven aan de Eredivisie? "Ik kan me wel voorstellen dat als je keuzes moet maken tussen spelers, zeker met het programma dat er nu aan komt, dan moet je voor jezelf afvragen wat je belangrijker vindt. Is dat dan de Champions League, die je hoogstwaarschijnlijk niet gaat winnen, of moet je in de competitie zorgen dat je bij blijft?"

Terwijl Kraay het eens is met Been en van mening is dat je spelers die een twijfelgeval zijn beter kunt bewaren voor de competitie, vindt de onlangs gestopte Bram van Polen het een haast onbegrijpelijke opmerking: "De Champions League is hét podium. Ga dat maar eens aan zo'n speler uitleggen. Als in de Champions League een goede wedstrijd speelt, schiet zijn transferwaarde ook omhoog."

Ver detalles de la publicación