Ten Hag schept duidelijkheid over toekomst: 'Gooiden ineens roet in het eten' | OneFootball

Ten Hag schept duidelijkheid over toekomst: 'Gooiden ineens roet in het eten' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de junio de 2024

Ten Hag schept duidelijkheid over toekomst: 'Gooiden ineens roet in het eten'

Imagen del artículo:Ten Hag schept duidelijkheid over toekomst: 'Gooiden ineens roet in het eten'
Imagen del artículo:Ten Hag schept duidelijkheid over toekomst: 'Gooiden ineens roet in het eten'

© NOS

De positie van Erik ten Hag bij Manchester United stond lange tijd onder druk, maar de 54-jarige oefenmeester weet dat hij ook volgend seizoen bij de Engelse topclub aan het roer staat. Ten Hag was in een eerder stadium al op de hoogte van gesprekken tussen Manchester United en mogelijke opvolgers, maar werd op zijn vakantieadres verrast met een onverwachts bezoek van de clubleiding.


OneFootball Videos


Ten Hag werd in de zomer van 2022 aangesteld als hoofdtrainer van Manchester United, nadat hij eerder een uiterst succesvolle periode kende bij Ajax. De Nederlandse coach ging voortvarend van start met de EFL Cup-winst en een derde plaats in de Premier League. Afgelopen seizoen verliep dramatisch en schreven Engelse media bijna wekelijks over het aanstaande ontslag van Ten Hag.

Deze week gooiden ze ineens roet in het eten. Toen stonden ze ineens op de stoep bij mij met de boodschap dat ze graag nog verder met me wilden

- Erik ten Hag

De oefenmeester blikte aan tafel bij Studio Fußball terug op zijn tweede dienstjaar bij Manchester United. "Het was een roerig seizoen. Never a dull moment", stelde Ten Hag, die vervolgens een onthulling doet over zijn toekomst. "Maar deze week gooiden ze ineens roet in het eten. Toen stonden ze ineens op de stoep bij mij. Dat ze graag nog verder met me wilden."

Ten Hag gaf te kennen op de hoogte te zijn geweest van de gesprekken tussen Manchester United en andere kandidaten. "Het verhaal gaat dan dat Thomas Tuchel en een andere trainer ook benaderd is geweest in die periode. Vertellen ze dat dan allemaal?", vroeg presentator Sjoerd van Ramhorst zich af. "Ja, dat vertellen ze inderdaad", antwoordde Ten Hag eerlijk. " Dat is denk ik ook geen geheim."

Iedereen heeft meegekregen dat Manchester United met meerdere kandidaten heeft gesproken

- Erik ten Hag

"Zoals in elke organisatie wordt er geëvalueerd en dat lijkt me heel verstandig. Vanuit daar zijn conclusies getrokken", legde Ten Hag uit. "Iedereen heeft meegekregen dat ze met meerdere kandidaten hebben gesproken. In Nederland is dat not done. Hier hebben we het CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.). Je mag niet eens met een andere club praten als daar een zittende trainer is, maar in Engeland zijn de regels anders."

Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden. Toen kwamen ze aan de deur op Ibiza en de conclusie is dat we doorgaan en mijn contract gaan verlengen

- Erik ten Hag

Naast de naam van Tuchel werden ook Gareth Southgate en Graham Potter in verband gebracht met de trainersfunctie bij Manchester United. "Maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden. Toen kwamen ze aan de deur op Ibiza", vertelde Ten Hag. "De conclusie is dat we doorgaan en mijn contract gaan verlengen, maar daar moeten we nog wel even over spreken."

Ver detalles de la publicación