Ten Hag neemt tijdens EK contact op met Oranje-speler over transfer naar Manchester United | OneFootball

Ten Hag neemt tijdens EK contact op met Oranje-speler over transfer naar Manchester United | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·29 de junio de 2024

Ten Hag neemt tijdens EK contact op met Oranje-speler over transfer naar Manchester United

Imagen del artículo:Ten Hag neemt tijdens EK contact op met Oranje-speler over transfer naar Manchester United

Manchester United heeft formeel contact opgenomen met Matthijs de Ligt over een zomerse transfer naar Manchester United. De verdediger, die momenteel met het Nederlands elftal deelneemt aan het Europees Kampioenschap maar nog geen minuut in actie kwam, zou zelf openstaan voor een overstap naar de club van zijn voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Dat wordt althans door de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano gemeld. "Manchester United heeft contact opgenomen met het kamp-De Ligt, hij is één van de opties die als nieuwe centrale verdediger wordt overwogen", schrijft de Italiaanse transferjournalist. Op het verlanglijstje van de Mancunians zou ook nog altijd de naam prijken van Everton-verdediger Jarrad Branthwaite, die in het seizoen 2022/23 op huurbasis voor PSV speelde.


OneFootball Videos


De Ligt staat sinds de zomer van 2022 onder contract bij Bayern München. Bij de Duitse recordkampioen ondervindt de 24-jarige verdediger stevige concurrentie van onder meer Dayot Upamecano en Kim min-Jae. Bovendien versterkte de club zich deze zomer al met Hiroki Ito, die overkomt van VfB Stuttgart. Daarnaast is Bayern nog altijd bezig met de komst van Duits international Jonathan Tah, die onder contract staat bij landskampioen Bayer Leverkusen.

Bayern zou dan ook openstaan voor een vertrek van De Ligt, mits het een 'passend bedrag' voor hem kan ontvangen, meldt Sky Deutschland-verslaggever Florian Plettenberg. Ook de speler zelf zou - ondanks het feit dat Ten Hag zijn elftal niet naar Champions League-voetbal wist te loodsen voor komend seizoen - openstaan voor een hereniging met zijn vroegere trainer. De Ligt kostte Bayern twee jaar geleden nog een transfersom van 67 miljoen euro. De Nederlander ligt in Zuid-Duitsland nog vast tot medio 2027.

Ver detalles de la publicación