Ten Hag laat met onthullingen bestuurskamer Manchester United ontploffen | OneFootball

Ten Hag laat met onthullingen bestuurskamer Manchester United ontploffen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 de junio de 2024

Ten Hag laat met onthullingen bestuurskamer Manchester United ontploffen

Imagen del artículo:Ten Hag laat met onthullingen bestuurskamer Manchester United ontploffen
Imagen del artículo:Ten Hag laat met onthullingen bestuurskamer Manchester United ontploffen

© IMAGO

Erik ten Hag heeft voor woede gezorgd binnen het bestuur van Manchester United, zo melden Engelse media. De Nederlandse oefenmeester was zondag te gast bij Studio Fußball, waar hij onthulde dat hij mag aanblijven bij de Engelse topclub nadat hij door de clubleiding werd verrast op zijn vakantieadres. De onthullingen van Ten Hag hebben nu voor onvrede gezorgd op Old Trafford.


OneFootball Videos


Ten Hag blikte rond het openingsduel van het Nederlands elftal met Polen op het EK terug op zijn tweede dienstjaar bij Manchester United. "Het was een roerig seizoen. Never a dull moment", stelde Ten Hag, die vervolgens een onthulling deed over zijn toekomst. "Maar deze week gooiden ze ineens roet in het eten. Toen stonden ze ineens op de stoep bij mij. Dat ze graag nog verder met me wilden."

Deze week gooiden ze (Manchester United, red.) ineens roet in het eten. Toen stonden ze ineens op de stoep bij mij met de boodschap dat ze graag nog verder met me wilden

- Erik ten Hag

Deze uitspraken kunnen niet op goedkeuring rekenen vanuit de bestuurskamers en hebben voor ergernis gezorgd bij Sir James Ratcliff, de nieuwe mede-eigenaar van Manchester United. De inhoud van privé-ontmoeting tussen de clubleiding van the Red Devils en Ten Hag had voor nu nog geheim moeten blijven, maar door de onthullingen bij de NOS is al duidelijk dat de 54-jarige coach mag aanblijven.

Er werd al geruime tijd gesproken over een eventueel ontslag en Ten Hag zelf gaf aan dat hij op de hoogte was van gesprekken tussen Manchester United en Thomas Tuchel. "Maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden. Toen kwamen ze aan de deur op Ibiza", vertelde hij. Het contract van Ten Hag liep nog tot medio 2027 en volgens Engelse media ligt er nu een nieuwe driejarige verbintenis klaar.

Ten Hag werd in de zomer van 2022 aangesteld als hoofdtrainer van Manchester United, nadat hij eerder een uiterst succesvolle periode kende bij Ajax. De Nederlandse coach ging voortvarend van start met de EFL Cup-winst en een derde plaats in de Premier League. Afgelopen seizoen verliep dramatisch en schreven Engelse media bijna wekelijks over het mogelijke ontslag van Ten Hag.

Ver detalles de la publicación