René Hake volgt Ruud van Nistelrooij naar Manchester United van Erik ten Hag | OneFootball

René Hake volgt Ruud van Nistelrooij naar Manchester United van Erik ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 de junio de 2024

René Hake volgt Ruud van Nistelrooij naar Manchester United van Erik ten Hag

Imagen del artículo:René Hake volgt Ruud van Nistelrooij naar Manchester United van Erik ten Hag
Imagen del artículo:René Hake volgt Ruud van Nistelrooij naar Manchester United van Erik ten Hag

© IMAGO

René Hake is in beeld om de technische staf van Manchester United te versterken. De oefenmeester van Go Ahead Eagles beschikt over een doorlopend contract in Deventer en startte deze week met zijn club aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij Go Ahead Eagles ging men er al een beetje vanuit dat er interesse zou kunnen ontstaan voor Hake na afgelopen seizoen, waarin de club erin slaagde om een ticket voor de voorrondes van de Conference League te bemachtigen.


OneFootball Videos


Na Ruud van Nistelrooij moet Hake de volgende trainer worden die op korte termijn wordt toegevoegd aan de technische staf van Manchester United. Fabrizio Romano meldt op X dat de club er alle vertrouwen in heeft dat zowel Hake als Van Nistelrooij de stap naar Old Trafford zullen maken. De komst van Hake en Van Nistelrooij heeft alles te maken met de aanstaande contractverlenging van Ten Hag, die op korte termijn zijn handtekening zal zetten onder een nieuw meerjarig contract in Engeland.

Lang leek het erop dat Ten Hag bezig was aan zijn laatste seizoen bij Manchester United, gezien het feit dat de club sprak met onder meer Thomas Tuchel over een mogelijke samenwerking. Sir Jim Ratcliffe kwam echter tot de conclusie dat Manchester United met Ten Hag eigenlijk al de meest geschikte kandidaat in huis had en bood de manager een nieuw contract aan. Ten Hag is momenteel met de club in conclaaf over de voorwaarden. Eén van de voorwaarden is mogelijk de komst van Hake en/of Van Nistelrooij.

Het zou voor Hake niet voor het eerst zijn dat hij in de rol van assistent-trainer kruipt. De oefenmeester uit Drenthe werkte eerder al als assistent-trainer bij PEC Zwolle en FC Twente, waarna hij in Enschede uiteindelijk de kans kreeg om op eigen benen te staan. Na een mislukt avontuur bij FC Utrecht kwam Hake in 2022 bij Go Ahead Eagles terecht. Na een solide eerste jaar, verbaasde Hake afgelopen seizoen vriend en vijand door met Go Ahead Eagles zich te plaatsen voor de voorrondes van de Conference League.

Hake ligt in principe nog tot medio 2026 vast in Deventer, waardoor Go Ahead Eagles behoorlijk stevig in de schoenen staat en niet direct hoeft mee te werken aan de wensen van Manchester United. Paul Bosvelt, technisch manager van de club, liet zich deze week tegenover De Stentor al uit over een mogelijk vertrek van Hake: "Die levert hier heel goed werk, dus het zou gek zijn als hij niet opvalt. Maar ik ga er niet van uit dat hij vertrekt. Maar je moet wel altijd om je heen blijven kijken. Zo van: wie zouden eventuele goede kandidaten kunnen zijn? Maar ook voor René is het natuurlijk mooi om met Go Ahead Eagles Europees voetbal te spelen.”

Ver detalles de la publicación