Ten Hag krijgt korting: Manchester United heeft Zirkzee bijna binnen | OneFootball

Ten Hag krijgt korting: Manchester United heeft Zirkzee bijna binnen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de junio de 2024

Ten Hag krijgt korting: Manchester United heeft Zirkzee bijna binnen

Imagen del artículo:Ten Hag krijgt korting: Manchester United heeft Zirkzee bijna binnen
Imagen del artículo:Ten Hag krijgt korting: Manchester United heeft Zirkzee bijna binnen

© IMAGO

Joshua Zirkzee is hard op weg naar Manchester United, zo melden Italiaanse media. De 22-jarige spits en zijn management zouden de Engelse topclub groen licht hebben gegeven om over te gaan tot actie bij Bologna. Eerder leek een transfer van Zirkzee naar AC Milan in kannen en kruiken, maar de gevraagde commissie van vijftien miljoen euro door diens zaakwaarnemer gooide roet in het eten. Manchester United slaagde er echter in om een lager bedrag af te stemmen.


OneFootball Videos


AC Milan leek langere tijd op weg om de nieuwe werkgever van Zirkzee te worden. De Italiaanse topclub was bereid om de afkoopclausule ter waarde van veertig miljoen euro te lichten en was tot op zekere hoogte akkoord over het contract van de aanvaller, die op het EK zijn debuut kan maken voor Oranje. Het lukte de clubleiding van Milan echter niet om tot overeenstemming te komen met zaakwaarnemer Kia Joorabchian, die liefst vijftien miljoen euro wilde verdienen aan de transfer.

Door de stroeve onderhandelingen zag onder meer Manchester United zijn kans schoon om de deal voor Zirkzee te kapen. De Engelse topclub is naar verluidt tot een akkoord gekomen en heeft in de onderhandelingen met het management van de aanvalsleiders zelfs 'korting' gekregen van Joorabchian. Waar Milan 15 miljoen euro moest betalen, lijkt de belangenbehartiger nu genoegen te nemen met ongeveer 9,5 miljoen euro.

Eerder kwam ook naar buiten dat Arne Slot de naam van Zirkzee op het verlanglijstje van Liverpool had gezet en dat Thiago Motta, met wie de spits samenwerkte bij Bologna, hem naar zijn nieuwe club Juventus wilde halen. Manchester United lijkt volgens de laatste berichtgeving uit Italië echter alle geïnteresseerde clubs af te troeven voor Zirkzee, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Bologna.

Ver detalles de la publicación