FR12.nl

·17 de junio de 2024

Slowakije stunt met uitblinker Hancko tegen België

Imagen del artículo:Slowakije stunt met uitblinker Hancko tegen België

David Hancko heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld voor Slowakije. De verdediger van Feyenoord was een sta in de weg voor de aanvallers van België. Hancko wist met een aantal goede tackles gevaarlijke momenten te voorkomen en een inzet van Johan Bakayoko van de doellijn te halen. Mede door Hancko werd er met 0-1 gewonnen van de Belgen.

Hancko had het fysiek zwaar te verduren tijdens de openingswedstrijd op het EK in Duitsland. De linksback moest een aantal keer een blessurebehandeling ondergaan. Tijdens het moment dat hij de bal van Bakayoko van de doellijn wist te halen, kwam hij hard in aanraking met een andere verdediger van Slowakije. Hancko kon uiteindelijk de wedstrijd gewoon uitspelen.

Slowakije wist de 0-1 voorsprong over de streep te trekken en daarmee voor een grote stunt te zorgen in Groep E. België begon met sterren als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku als favoriet aan het duel. Het was echter Ivan Schranz die zijn land na zeven minuten op voorsprong wist te schieten. Met hangen en wurgen werden de drie punten gepakt door Slowakije. Twee doelpunten van België werden afgekeurd na ingrijpen van de VAR.

Leo Sauer kwam niet in actie in het Deutsche Bank Park gelegen in Frankfurt. Hancko wist het ondanks enkele pittige duels de hele wedstrijd vol te houden. Tijdens de eerste helft kreeg de verdediger vooral te maken met Jérémy Doku, terwijl de tweede helft Johan Bakayoko zijn directe tegenstander was. Oud-Feyenoorder Róbert Boženík kon zijn stempel niet drukken op het spel van Slowakije en werd in de tweede helft naar de kant gehaald.