Van Hanegem: ''Het mag best een paar dagen grimmig zijn'' | OneFootball

Van Hanegem: ''Het mag best een paar dagen grimmig zijn'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·26 de junio de 2024

Van Hanegem: ''Het mag best een paar dagen grimmig zijn''

Imagen del artículo:Van Hanegem: ''Het mag best een paar dagen grimmig zijn''

Willem van Hanegem heeft zich uitgesproken over het Nederlands Elftal en Lutsharel Geertruida. De oer-Feyenoorder is geschrokken van het algemene niveau van Oranje tegen Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ging met 2-3 onderuit. Dit geeft weinig vertrouwen voor de achtste finales van het EK.

"De vraag is of een elftal dat zo slecht heeft gespeeld als Oranje tegen Oostenrijk er toch weer kan staan in de knock-outfase", vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Dat sluit ik niet uit, maar volgens mij alleen als deze dagen alles op tafel wordt gegooid. Dat gezanik van de sfeer is zo goed en we zijn een hecht team, daar heb ik toch al weinig mee en het helpt ook niet om te presteren."


OneFootball Videos


Het middenveld van het Nederlands Elftal was geen moment effectief. "Bij Veerman werd het met de minuut minder. Dat zegt iets over zijn niveau, maar dit heeft ook hij te danken aan al die mafketels die hem de afgelopen maanden hebben bewierookt en hem gingen neerzetten als een soort kruising tussen Toni Kroos en Andrea Pirlo. Diezelfde aanbidders gaan hem nu afbreken tot op het bot, zo werken ze."

Geertruida begon samen met Donyell Malen aan de rechterkant. Het bleek al snel geen gelukkige combinatie te zijn. Volgens Van Hanegem is de schuld niet direct bij de Feyenoorder en de aanvaller van Borussia Dortmund te leggen. "Dat Oostenrijk drie voorzetten vanaf links in zes minuten mocht geven, is dan weer geen kwestie van een verkeerde instelling. Daar vroeg Ronald Koeman iets van Lutsharel Geertruida en Donyell Malen wat vrijwel niet mogelijk was."

"Malen moest die back laten lopen als hij echt diep ging staan en Geertruida moest dan vanuit het centrum alsnog ingrijpen aan de zijkant. Dat was qua afstand gewoon niet uitvoerbaar voor Geertruida. Met Jeremie Frimpong in plaats van Malen had dit misschien opgelost kunnen worden. Dat hij op de bank zat, was toch wel jammer. Als iemand hoort te spelen, is hij het. Nu niet gaan zemelen over de sfeer of lief zijn voor elkaar. Het mag best een paar dagen grimmig zijn. Het is topvoetbal."

Ver detalles de la publicación