PSV lachende derde na toptransfer van Steven Bergwijn naar Premier League | OneFootball

PSV lachende derde na toptransfer van Steven Bergwijn naar Premier League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 de julio de 2024

PSV lachende derde na toptransfer van Steven Bergwijn naar Premier League

Imagen del artículo:PSV lachende derde na toptransfer van Steven Bergwijn naar Premier League
Imagen del artículo:PSV lachende derde na toptransfer van Steven Bergwijn naar Premier League

© IMAGO

Steven Bergwijn kan Ajax verlaten. De 26-jarige aanvaller is op de radar gesproken van verschillende clubs uit het buitenland, terwijl West Ham United inmiddels al het eerste bod heeft uitgebracht. Naast Ajax profiteert ook PSV mee bij een vertrek van de buitenspeler. De Eindhovenaren ontvangen namelijk een opleidingsvergoeding voor Bergwijn.


OneFootball Videos


Een bod van twintig miljoen euro ligt op dit moment op tafel bij Alex Kroes in Amsterdam. Ajax, dat een bedrag van minstens dertig miljoen euro hoopt te ontvangen voor Bergwijn, heeft nog geen besluit genomen over het bod van West Ham United en zal hoogstwaarschijnlijk met een tegenvoorstel komen. De kans is namelijk klein dat Ajax het bod van West Ham United definitief van tafel zal vegen, aangezien de Amsterdammers het geld goed kunnen gebruiken.

Ajax moet namelijk eerst spelers verkopen, voordat het nieuwe spelers kan aantrekken. De tijden van gouden bergen in Amsterdam lijkt voorbij en dus moet Ajax creatief te werk gaan op de transfermarkt. Een vertrek van Bergwijn kan een flinke slok op de borrel schelen voor de club. De aanvaller, die volgens het algoritme van FootballTransfers over een Estimated Transfer Value van 18,3 miljoen euro beschikt, moet de club een behoorlijk bedrag gaan opleveren.

Bergwijn werd in 2022 voor 31,25 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en Ajax hoopt een groot deel van de investering terug te kunnen verdienen. Verschillende media schrijven dat Ajax een vraagprijs van dertig miljoen euro hanteert, wat middels bonussen nog eens met vijf miljoen euro kan oplopen. Een groot deel van deze 35 miljoen euro zal nodig zijn om de tekorten weer aan te vullen, waarna Ajax weer de markt op kan.

Ook PSV zal meedingen in de inkomsten. De Eindhovenaren ontvangen een zogeheten opleidingsvergoeding voor Bergwijn, die tussen 2011 en 2020 negen jaar onder contract stond bij PSV. Deze vergoeding is in het leven geroepen om clubs, die in de toekomst van de speler hebben geïnvesteerd, mee te laten profiteren in zijn loopbaan. Om die reden ontving PSV in 2022 ook een vergoeding toen Ajax de portemonnee trok om Bergwijn los te weken bij Tottenham Hotspur.

De Eindhovenaren zullen ook profiteren bij een vertrek van Bergwijn bij Ajax. Naast het feit dat de concurrent van PSV misschien wel zijn beste speler kwijt raakt, ontvangt PSV een behoorlijke vergoeding. Mocht Bergwijn daadwerkelijk voor een bedrag van 35 miljoen euro vertrekken bij Ajax, ontvangt PSV een vergoeding van 1,5 miljoen euro. Ook Tottenham Hotspur zal nog een opleidingsvergoeding ontvangen. De club uit Londen zal in een dergelijk scenario 175.000 euro kunnen bijschrijven.

De kans is groot dat de transfersom van Bergwijn ergens in het midden zal liggen tussen vraag en aanbod. In het meest negatieve scenario, als Ajax akkoord zou gaan met het bod van twintig miljoen euro van West Ham United, ontvangt PSV alsnog een aardig bedrag. In dat geval kan de club uit Eindhoven een bedrag van 800.000 euro tegemoet zien.

Ver detalles de la publicación