Perez botst bij ESPN met collega, die stelt dat Ajax-speler ‘te veel gehypet is’ | OneFootball

Perez botst bij ESPN met collega, die stelt dat Ajax-speler ‘te veel gehypet is’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 de mayo de 2024

Perez botst bij ESPN met collega, die stelt dat Ajax-speler ‘te veel gehypet is’

Imagen del artículo:Perez botst bij ESPN met collega, die stelt dat Ajax-speler ‘te veel gehypet is’
Imagen del artículo:Perez botst bij ESPN met collega, die stelt dat Ajax-speler ‘te veel gehypet is’

© ESPN

Kenneth Perez heeft maandagavond in het televisieprogramma Voetbalpraat van ESPN een lans gebroken voor Brian Brobbey. De Deense analist bestreed dat de spits van Ajax een hype is, zoals aan tafel onder anderen werd gesuggereerd door Tijmen van Wissing. Brobbey was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax, dat op de vijfde plaats in de Eredivisie eindigde.


OneFootball Videos


Presentator Vincent Schildkamp deponeerde aan tafel de stelling dat Brobbey ‘een hype is’. Perez is het daar volstrekt mee oneens. “Wat? Nee, een hype is van korte duur”, reageerde de Deense analist. Perez is een fervent bewonderaar van Brobbey, die dit seizoen in dertig competitiewedstrijden voor Ajax goed was voor achttien doelpunten en tien assists.

Ik vind dat Brobbey héél veel voor dit elftal heeft gedaan. Hij is meer dan een hype

- Kenneth Perez over Ajax-spits Brian Brobbey

Perez kreeg tegengas van Van Wissing. “Hij is te veel gehypet, ja”, stelde de verslaggever van RTV Oost. Perez kon zijn oren amper geloven. “Hij is toch wel voor langere periodes goed geweest. Eigenlijk het hele seizoen”, stelde de oud-middenvelder over Brobbey. “Hij is de enige in een heel slecht elftal die een heel seizoen lang een heel behoorlijk niveau heeft gehaald. Mensen vinden hem ook leuk en grappig met zijn uitspraken, maar in zo’n elftal is hij de enige…”

“Hij sprong er wel uit, zeker. Maar ik herinner me ook nog de uitwedstrijd tegen PSV”, viel Van Wissing Perez in de rede. Ajax verloor in oktober met 5-2 bij PSV. Brobbey wist weliswaar te scoren, maar hielp ook enkele goede kansen om zeep. “Als je echt vaandeldrager bent van zelfs zo’n lelijk Ajax als dit seizoen, dan hoor je daar ook te schitteren”, vindt Van Wissing.

“Geldt dat niet meer voor Bergwijn en Berghuis?”, reageerde Perez weer. “Brobbey heeft negentig procent van de tijd geschitterd”, stelde de Deen. Vervolgt mengde Schildkamp zich weer in het gesprek: “Vind je echt dat hij zo geschitterd heeft?”, vroeg de presentator. Perez: “Ik vind dat Brobbey héél veel voor dit elftal heeft gedaan. Hij is meer dan een hype.”

Ver detalles de la publicación