"Op dit moment is het een beetje hopen op een wonder" | OneFootball

"Op dit moment is het een beetje hopen op een wonder" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·16 de septiembre de 2024

"Op dit moment is het een beetje hopen op een wonder"

Imagen del artículo:"Op dit moment is het een beetje hopen op een wonder"

De Eredivisie is pas vijf speelrondes onderweg, maar het is nu al erg onrustig bij Feyenoord. De ploeg won pas één keer, is PSV en AZ al uit het zicht verloren en toont nog te weinig progressie in het spel. In de AD Voetbalpodcast ging clubwatcher Mikos Gouka in op de situatie bij de club.

Zo ging het onder meer over het gebrek aan fitheid bij Feyenoord. "Het is nog vroeg in het seizoen en ze hebben spelers binnengekregen die misschien nog niet op het juiste niveau zitten", noemde Gouka als mogelijke verklaring. "Ze lopen ook al meteen tegen veel blessuregevallen aan. Daar kun je niet altijd iets aan doen. Hadj-Moussa speelt mee bij Algerije en raakt direct geblesseerd, Beelen moest er al meerdere keren geblesseerd uit, Stengs met een slecht moment. Het is niet altijd te voorkomen, maar onder Arne Slot was het wel een kracht dat ze nauwelijks blessures hadden."


OneFootball Videos


Tegen FC Groningen stonden mede daarom - zoals tot nu toe in iedere wedstrijd het geval was - weer een aantal andere namen op het veld. "Er waren vier debutanten in één wedstrijd", doelde hij op het basisdebuut van Chris-Kévin Nadje en Jordan Lotomba en de invalbeurten van Ibrahim Osman en Julian Carranza. "Daarvan moet je nog maar hopen dat ze de kwaliteiten hebben en dat ook meteen kunnen laten zien. Dat zegt natuurlijk wel wat over dit team, dat nog niet echt is ingespeeld. Die transferwindow zal Feyenoord nog wel een tijdje achtervolgen, want er zijn voor een aantal posities gewoon geen vervangers gehaald."

Santiago Gimenez

Gouka wees erop dat spelers als Nadje en Osman eigenlijk tijd nodig hebben, maar door de personele problemen bij Feyenoord al een grotere rol krijgen dan de bedoeling was. Daarnaast richtte hij zich ook op de spelers die er wel al horen te staan. "Gimenez bijvoorbeeld, op die wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal na hebben we hem nog niet gezien. Als je eerlijk kijkt, zeg je niet: 'Gelukkig is hij gebleven', maar eerder: 'Had 'ie maar ja gezegd op dat aanbod van Nottingham Forest, dan hadden we dat geld binnen gehad'. Het kan allemaal nog veranderen, maar het duurt al vrij lang bij hem."

Bayer Leverkusen

Wat niet helpt, is dat Feyenoord donderdag in de Champions League direct moet aantreden tegen de kampioen van Duitsland, Bayer Leverkusen. "Dat wordt loodzwaar", voorspelde Gouka. "We mogen er een beetje vanuit gaan dat Feyenoord de wedstrijd aanvliegt zoals ze dat altijd gewend waren. In de underdogrol, hopend dat het publiek erachter gaat staan en dat ze zich kunnen vastbijten in een tegenstander. De verwachting was dat er na de afgelopen jaren een basis was gelegd - wat nog steeds niet betekent dat je wel even wint van Leverkusen - maar op dit moment is het een beetje hopen op een wonder. Dat schetst wel de situatie van Feyenoord."

Ver detalles de la publicación