MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Spangen voor stadsderby | OneFootball

MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Spangen voor stadsderby | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·25 de agosto de 2024

MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Spangen voor stadsderby

Imagen del artículo:MATCHDAY! Feyenoord reist af naar Spangen voor stadsderby

Het is weer matchday! Een uitwedstrijd op slechts twintig minuten rijden van De Kuip. Feyenoord komt vanmiddag in actie in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Terwijl er op Zuid met een schuin oog vooral gekeken wordt naar de Klassieker van een week later, hoopt men in Spangen de eerste overwinning van het seizoen uitgerekend tegen Feyenoord te pakken.

Feyenoord

Het elftal van Brian Priske heeft 'een goede week achter de rug', zoals de trainer tot nu toe bijna iedere persconferentie heeft gezegd. De Rotterdammers zagen Marcus Pedersen en Marcos López vertrekken en hebben zo twee 'overbodige' spelers kunnen lozen. Toch is er nog maar één week de tijd om een gedroomde vervanger van Mats Wieffer aan te trekken, belangrijke spelers binnen boord te houden en overtallige spelers een nieuw avontuur te bieden.


OneFootball Videos


Toch zorgen deze situaties binnen de spelersgroep niet voor afleiding. Spelers die weg mogen weten dat en spelers die mogelijk zelf weg willen, geven gewoon hun volledige inzet en zetten de club niet onder druk via de media. "Het gevoel dat ik heb, is dat iedereen 100% inzet toont. Ze zijn in ieder scenario top professionals. Het is aan hun zaakwaarnemers om te dealen met deze situaties. Zolang ze hier zijn, moeten ze hun werk blijven doen. Dat verwachten we echt van ze."

De ruime en relatief eenvoudige overwinning op PEC Zwolle heeft ervoor gezorgd dat Priske weinig hoeft te wijzigen in zijn elftal. De trainer verwacht eenzelfde soort wedstrijd tegen Sparta, maar hamert vooral op de verbeterpunten die Feyenoord moet toepassen. De spelers moeten volgens zijn woorden meer intensiteit brengen, meer sprinten om bepaalde counter situaties te voorkomen en daarnaast vooral meer kansen creëren. De data van de expected goals in de eerste helft tegen PEC vond Priske absoluut niet goed genoeg.

Toeval of niet: nadat Thomas Beelen direct na rust binnen de lijnen kwam, werden er vier doelpunten gemaakt door Feyenoord. De verdediger is na een kleine blessure tegen Sparta fit genoeg om in de basis te beginnen en de verwachting is dan ook dat dit gaat gebeuren. Voor Bart Nieuwkoop betekent dit dat hij naar de bank verhuist, terwijl Lutsharel Geertruida met de aanvoerdersband als rechtsback begint.

Sparta Rotterdam

Bij de stadsgenoten verloopt de seizoensstart niet helemaal zoals gehoopt. De openingswedstrijd tegen Heracles werd namelijk zonder een grote kans te creëren met 0-0 gelijkgespeeld. Vorige week was er wel al vooruitgang zichtbaar en werd er in de laatste minuut een punt gepakt tegen FC Twente. Sparta zoekt in alles naar de eerste overwinning van het seizoen met een selectie die mogelijk in jaren niet zo sterk is geweest.

Trainer Jeroen Rijsdijk kijkt uit naar de stadsderby, zo vertelt hij in in gesprek met RTV Rijnmond. "In principe is zo'n wedstrijd voor een trainer gewoon een van de 34 wedstrijden. Maar natuurlijk snap ik echt wel dat een wedstrijd tegen Feyenoord een extra glans heeft, omdat het een derby is tussen de grootste club en de tweede club van de stad. Dat geeft altijd iets extra's. Het is een mooie wedstrijd voor de stad Rotterdam."

Ver detalles de la publicación