Manchester United verbaast met definitief besluit over toekomst Erik ten Hag | OneFootball

Manchester United verbaast met definitief besluit over toekomst Erik ten Hag | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 de mayo de 2024

Manchester United verbaast met definitief besluit over toekomst Erik ten Hag

Imagen del artículo:Manchester United verbaast met definitief besluit over toekomst Erik ten Hag
Imagen del artículo:Manchester United verbaast met definitief besluit over toekomst Erik ten Hag

© IMAGO

Manchester United is van plan om Erik ten Hag volgend seizoen aan te houden als hoofdtrainer, meldt The Athletic. De oefenmeester beleeft een dramatisch seizoen met de club uit Manchester. In de Premier League staat United zesde, met liefst 26 punten achterstand op koploper Arsenal, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. In de Champions League eindigden the Red Devils laatste in een groep met Bayern München, FC Kopenhagen en Galatasaray.


OneFootball Videos


Het medium erkent dat de positie van Ten Hag 'kwetsbaar' is door de slechte prestaties dit seizoen. INEOS, het bedrijf van minderheidsaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe, vindt echter dat het management van United de trainer niet de middelen heeft geboden waarmee hij een optimale kans op succes heeft. Ook speelt mee dat er geen duidelijk betere alternatieven zijn en dat het ontslaan van de Nederlander een flinke smak geld zou kosten.

Voorlopig blijft United volhouden dat ze plannen maken met Erik ten Hag als hoofdtrainer voor volgend seizoen

- The Athletic over de positie van Erik ten Hag

"Voorlopig blijft United volhouden dat ze plannen maken met Ten Hag als hoofdtrainer voor volgend seizoen", schrijft The Athletic, dat wel een kanttekening plaatst. "INEOS zal niet aarzelen als het voldoende bewijs ziet dat verandering nodig is." Het contract van Ten Hag, die in de zomer van 2022 van Ajax overstapte naar Old Trafford, loopt nog tot medio 2025.

De laatste weken is veel twijfel ontstaan over de positie van Ten Hag, die zijn relatief goede debuutseizoen geen vervolg kon geven. United maakt nog wel kans op eremetaal: op 25 mei speelt de club uit Manchester tegen stadsgenoot Manchester City in de finale van de FA Cup. De halve finale werd uiterst moeizaam gewonnen van Coventry City: nadat na verlenging een 3-3 stand op het scorebord stond, nam United de penalty's beter.

Kicker meldde eerder dat the Mancunians van plan waren om Ten Hag te ontslaan en al contact hadden opgenomen met Thomas Tuchel. De Duitse oefenmeester maakte eerder bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Bayern München. De Zuid-Duitse club grijpt voor het eerst in elf seizoenen naast het landskampioenschap ten faveure van het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso.

Ten Hag werd op zijn beurt in verband gebracht met een terugkeer bij Manchester United. Volgens Mike Verweij geldt de voormalig trainer van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles als droomkandidaat om interim-trainer John van 't Schip op te volgen. Ook Graham Potter en Francesco Farioli zijn genoemd als opties voor de club uit Amsterdam.

Ver detalles de la publicación