Manchester United-iconen geschokt na Ferguson-nieuws: ‘Een schande’ | OneFootball

Manchester United-iconen geschokt na Ferguson-nieuws: ‘Een schande’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 de octubre de 2024

Manchester United-iconen geschokt na Ferguson-nieuws: ‘Een schande’

Imagen del artículo:Manchester United-iconen geschokt na Ferguson-nieuws: ‘Een schande’

Manchester United-iconen Rio Ferdinand en Éric Cantona hebben gereageerd op het nieuws dat Sir Alex Ferguson uit dienst zal treden bij Manchester United. Het tweetal is niet te spreken over de beslissing van INEOS om af te willen van de oud-trainer als ambassadeur van The Red Devils.

INEOS, het bedrijf van mede-Manchester United-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, wil bezuinigen bij Manchester United. Een van de bezuinigingsmaatregelen die hij wil nemen is het opzeggen van het ambassadeurscontract van Ferguson. De 82-jarige oud-manager van de Engelse grootmacht verdient daar naar verluidt ruim 2,5 miljoen euro op jaarbasis mee.


OneFootball Videos


Op X slaat voormalig topverdediger Ferdinand alarm. “Als Sir Alex kan worden weggestuurd, dan is niemand veilig bij Manchester United”, vreest de oud-spelers van The Red Devils. “Iedereen kan nu ontslagen worden. INEOS stuurt een boodschap naar iedereen binnen de club?”

Cantona, die tussen 1992 en 1997 aanvaller was van Manchester United, is ook glashelder. “Tot de dag dat hij overlijdt zou Sir Alex Ferguson alles bij de club mogen doen wat hij wil. Dit besluit is een compleet gebrek aan respect, een schande. Sir Alex Ferguson zal voor altijd mijn trainer zijn, mijn baas. En wie hier verantwoordelijk voor zijn, gooi ik allemaal in een grote zak met stront."

Fans ook vol onbegrip over Ferguson-besluit

Ferdinand en Cantona krijgen op social media bijval van supporters. Op X wordt gesproken over een ‘schokkende’ en ‘respectloze’ beslissing ten opzichte van Ferguson. “Sir Alex Ferguson en Cristiano Ronaldo zijn de redenen waarom velen de club steunen, maar de manier waarop ze beide iconen hebben behandeld is schokkend”, klinkt het. Ferguson werd in 1986 trainer van Manchester United en kende vele successen bij de Engelse grootmacht. Zo werd hij onder meer dertien keer landskampioen met The Red Devils.

Ver detalles de la publicación