Karim El Ahmadi noemt 'logische opvolger' van Arne Slot voor Feyenoord | OneFootball

Karim El Ahmadi noemt 'logische opvolger' van Arne Slot voor Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de octubre de 2024

Karim El Ahmadi noemt 'logische opvolger' van Arne Slot voor Feyenoord

Imagen del artículo:Karim El Ahmadi noemt 'logische opvolger' van Arne Slot voor Feyenoord
Imagen del artículo:Karim El Ahmadi noemt 'logische opvolger' van Arne Slot voor Feyenoord

© IMAGO

Karim El Ahmadi is onder de indruk van Joseph Oosting bij FC Twente. De oud-voetballer had eigenlijk verwacht dat Feyenoord in zijn zoektocht naar een vervanger voor Arne Slot zou toeslaan voor de 52-jarige oefenmeester. De Rotterdammers kozen echter voor Brian Priske, die overkwam van Sparta Praag, terwijl Oosting uitstekende dingen laat zien bij Twente.


OneFootball Videos


Feyenoord nam afgelopen zomer afscheid van Slot, die na drie seizoenen de Rotterdamse club verruilde voor Liverpool. De zoektocht naar een nieuwe trainer leidde algemeen directeur Dennis te Kloese uiteindelijk naar Priske, die weliswaar de Johan Cruijff Schaal won, maar toch veel kritiek de voorbije weken incasseerde voor wat hij liet zien bij Feyenoord. El Ahmadi zag een betere kandidaat. "Ik had Oosting dit seizoen al verwacht bij Feyenoord", aldus de oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord tegen Voetbal International.

"Als je zag hoe Slot het bij Feyenoord had neergezet en welke tactische dingen hij deed, was Oosting een logische opvolger", stelt El Ahmadi. "Wat ik van hem ook zo goed vind: tegen Almere City stond hij met 2-0 voor, maar hij haalde er in de rust toch gewoon drie spelers af. Max Bruns had wat last, maar Daan Rots en Carel Eiting speelden gewoon heel slecht. Dan is Oosting heel direct en durft hij in te grijpen. Weinig trainers zullen dat doen, bij zo’n tussenstand, maar Oosting heeft daar maling aan. Na die wissels tegen Almere liep het beter. Vorig seizoen heb ik dat ook vaker bij hem gezien."

"Of wat dacht je van de drie aanvallende middenvelders met wie hij het aandurfde tegen Manchester United?", blikt El Ahmadi terug op het gelijkspel van Twente op Old Trafford. "Vooraf waren we allemaal aan het praten: hoe gaat hij het middenveld versterken, welke verdedigend ingestelde speler zet hij erbij? Maar Oosting had gewoon schijt aan de omstandigheden. Als je het hebt over een trainer die zijn eigen weg gaat, die persoonlijkheid heeft, dan is hij daarvan een voorbeeld. Je hoort hem ook nooit klagen over spelers die hij mist, of dat hij eigenlijk een mindere selectie heeft dan concurrerende clubs. Dat siert hem. Ik plaats Oosting in een rijtje met Slot en Peter Bosz, bij de beste trainers van Nederland."

"De invloed van Joseph Oosting is overduidelijk. Wat hij met FC Twente heeft laten zien in de topwedstrijden, vind ik heel indrukwekkend", aldus El Ahmadi. "Met alle respect voor de spelers die ze hebben: het is een jong, onervaren team met een paar ervaren spelers. Als je daarmee grote clubs onder druk kunt zetten, dan zegt dat heel veel over een trainer. Mooi tactisch foefje van hem: achter de spits vijf mensen neerzetten die heel dichtbij elkaar spelen, waar haast geen bal doorheen komt. Met zulke dingen laat je zien dat je een toptrainer bent."

Ver detalles de la publicación