Isimat-Mirin bereikt akkoord en staat voor terugkeer na vertrek bij Vitesse | OneFootball

Isimat-Mirin bereikt akkoord en staat voor terugkeer na vertrek bij Vitesse | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 de junio de 2024

Isimat-Mirin bereikt akkoord en staat voor terugkeer na vertrek bij Vitesse

Imagen del artículo:Isimat-Mirin bereikt akkoord en staat voor terugkeer na vertrek bij Vitesse
Imagen del artículo:Isimat-Mirin bereikt akkoord en staat voor terugkeer na vertrek bij Vitesse

© IMAGO

Nicolas Isimat-Mirin heeft na de degradatie met Vitesse een nieuwe club gevonden, zo melden Turkse media. De 32-jarige centrale verdediger is op weg naar Iğdır FK, dat komend seizoen uitkomt op het tweede niveau van Turkije. Eerder speelde Isimat-Mirin al daar voor Besiktas, dat hem destijds overnam van PSV.


OneFootball Videos


PSV haalde Isimat-Mirin in 2014 op huurbasis naar Nederland en nam hem een jaar later voor 2,4 miljoen euro definitief over van AS Monaco. In januari 2019 streek de Fransman neer bij Besiktas, dat 350.000 voor de stopper betaalde. Via Toulouse en Kansas City kwam Isimat-Mirin uiteindelijk in januari 2023 bij Vitesse terecht, waar hij werd herenigd met voormalig PSV-coach Phillip Cocu.

Na anderhalf seizoen in dienst van Vitesse vertrekt Isimat-Mirin weer. De ervaren mandekker heeft naar verluidt een akkoord bereikt met Iğdır FK en zal transfervrij de overstap maken. Door de nijpende financiële situatie bij Vitesse was er op voorhand al geen ruimte om het contract van Isimat-Mirin te verlengen.

Vitesse nam eerder al afscheid van Carlens Arcus en Amine Boutrah. Het tweetal beschikte over een doorlopende verbintenis tot respectievelijk medio 2025 en medio 2027, maar de Arnhemse clubleiding koos er voor om ze transfervrij te laten gaan. Boutrah heeft bij SC Bastia getekend, terwijl Arcus naar Angers SCO gaat.

Bij Iğdır FK speelt Isimat-Mirin komend seizoen samen met Caner Cavlan, die nog met sc Heerenveen en FC Emmen tegen PSV speelde toen de routinier in Eindhoven onder contract stond. Via het Turkse Bandirmaspor en Corum FK streek Cavlan vorig jaar neer bij Iğdır FK, waar hij afgelopen seizoen kampioen mee werd.

Ver detalles de la publicación