Vitesse kruipt door het oog van de naald na akkoord tussen investeerders | OneFootball

Vitesse kruipt door het oog van de naald na akkoord tussen investeerders | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 de julio de 2024

Vitesse kruipt door het oog van de naald na akkoord tussen investeerders

Imagen del artículo:Vitesse kruipt door het oog van de naald na akkoord tussen investeerders
Imagen del artículo:Vitesse kruipt door het oog van de naald na akkoord tussen investeerders

© IMAGO

Vitesse heeft vlak voor het verstrijken van de deadline maandag de documenten rond het akkoord tussen investeerder Guus Franke en de grootste schuldeiser Coley Parry bij de KNVB ingediend, zo meldt de Arnhemse club. De clubleiding van Vitesse werkte met man en macht aan een oplossing en na communicatie over het mislukken van een deal, leek de deadline van 23.59 niet gehaald te worden. Door het plotselinge akkoord tussen Parry en Franke is het toch gelukt.


OneFootball Videos


De deal tussen Franke en Parry is een belangrijke stap voor het voortbestaan van Vitesse. Hiermee hebben de Arnhemmers namelijk de laatste documenten die nodig zijn voor de licentie aan weten te leveren bij de beroepscommissie van de KNVB. Onder meer de begroting en het document van wijziging zeggenschap vallen hieronder. De licentie van Vitesse werd eerder ingetrokken, omdat de Arnhemmers deze informatie niet kon aanleveren.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes is blij dat Franke en Parry tot een akkoord zijn gekomen. "Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert", gaf hij aan. "Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie."

“Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry”, vervolgde Reijntjes. “Met dit akkoord konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt. Wij hebben ons beroepschrift ingediend, inclusief de begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap. Kortom, de deadline hebben wij gehaald. Wij zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt.”

Ver detalles de la publicación