Hans Kraay junior ziet opvolger van Paul Pogba bij Feyenoord spelen: 'Geweldig om te zien' | OneFootball

Hans Kraay junior ziet opvolger van Paul Pogba bij Feyenoord spelen: 'Geweldig om te zien' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de octubre de 2024

Hans Kraay junior ziet opvolger van Paul Pogba bij Feyenoord spelen: 'Geweldig om te zien'

Imagen del artículo:Hans Kraay junior ziet opvolger van Paul Pogba bij Feyenoord spelen: 'Geweldig om te zien'
Imagen del artículo:Hans Kraay junior ziet opvolger van Paul Pogba bij Feyenoord spelen: 'Geweldig om te zien'

© ESPN

Feyenoord heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Champions League door af te rekenen met Benfica. In Lissabon wonnen de Rotterdammers met 1-3. Hans Kraay junior reageerde daags na de zege bij ESPN op eigen wijze en voorspelde een gouden toekomst voor de uitblinker van de avond: Antoni Milambo.


OneFootball Videos


De analist was duidelijk onder de indruk van de recente prestaties van Feyenoord. Met bewondering sprak hij over hun overwinning en de opmerkelijke verandering die hij zag in het team, vooral op het middenveld. “Ik kan het niet verklaren,” begon Kraay, waarmee hij benadrukte hoe onverwacht de transformatie voor hem is. Deze nieuwe speelstijl maakte Feyenoord volgens hem een veel sterker team, met een balans die hen zowel aanvallend als verdedigend beter positioneert.

Hij benadrukt de rol van Hwang In-beom, die zorgt voor controle en overzicht, en prijst Quinten Timber voor zijn bijdrage als box-to-box middenvelder. Maar het is vooral de jonge Milambo die zijn aandacht trekt. “En dan Milambo…” vervolgde Kraay, waarna hij aarzelt om de jonge speler te vergelijken met de Franse international Paul Pogba, maar toch ziet hij gelijkenissen. “Ik ga hem niet vergelijken met Paul Pogba, maar Milambo begint wel een beetje Pogba-trekjes te krijgen. Hij loopt ook helemaal rechtop en hij heeft een versnelling in een versnelling.” Kraay bewondert de fysiek en flair van de jonge middenvelder en ziet een grote toekomst voor hem weggelegd, mits hij zijn ontwikkeling doorzet.

Tegelijkertijd sprak Kraay zijn realisme uit en probeert hij de verwachtingen te temperen. Hoewel hij het geweldig vond om Milambo te zien spelen, benadrukte hij dat het nog te vroeg is om de speler op te hemelen of als vaste waarde voor Oranje te zien. “Weet je: hij gaat nog een paar hele slechte wedstrijden spelen en we moeten hem ook nog niet het Nederlands elftal in praten,” waarschuwde hij.

UITGELICHT

Antoni Milambo, geboren en getogen in Rotterdam, wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten van de Feyenoord Academy. Hij debuteerde op slechts zestienjarige leeftijd in het eerste elftal, waarmee hij de jongste debutant in de geschiedenis van de club werd. Sinds zijn debuut heeft Milambo gestaag meer speeltijd gekregen en inmiddels 29 wedstrijden gespeeld voor het eerste team, waaronder zijn eerste minuten in de Eredivisie en de Europese competities. In zijn eerste volledige seizoen met Feyenoord wist hij enkele assists op zijn naam te zetten en viel hij op door een hoog passingspercentage, waarbij hij gemiddeld boven de 85% nauwkeurigheid in zijn passes scoorde. Zijn fysiek sterke, technisch begaafde spel en veelzijdigheid op het middenveld hebben hem inmiddels een gewaardeerde rol in het elftal opgeleverd, en de statistieken tonen zijn groeiende invloed op het spel van Feyenoord. Milambo heeft nog een contract tot medio 2027 in De Kuip.

Hij prijst ook het leiderschap in het team en uit zijn bewondering voor Gernot Trauner. “Blosjes op de wangen. En nog één ding over Feyenoord: had Ajax Gernot Trauner maar! Wat een kapitein is dat zeg...” Kraay onderstreept hiermee niet alleen de kracht en het potentieel van Feyenoord, maar ook de stabiliteit die het team met een sterke leider als Trauner heeft gevonden.

Ver detalles de la publicación