Feyenoord spint garen bij EK: Rotterdammers verdienen fors meer dan Ajax en PSV | OneFootball

Feyenoord spint garen bij EK: Rotterdammers verdienen fors meer dan Ajax en PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·9 de junio de 2024

Feyenoord spint garen bij EK: Rotterdammers verdienen fors meer dan Ajax en PSV

Imagen del artículo:Feyenoord spint garen bij EK: Rotterdammers verdienen fors meer dan Ajax en PSV

Feyenoord gaat aan het Europees kampioenschap in Duitsland minimaal 1,3 miljoen euro verdienen, weet Job Gullikers te melden op X. Ajax volgt op gepaste afstand met minimaal 0,9 miljoen euro, terwijl PSV met 0,6 miljoen euro ruim de helft ontvangt dan wat de Rotterdammers krijgen. Mochten spelers met hun land de knock-outfase weten te bereiken, dan kan het bedrag verder oplopen.

Clubs die spelers afstaan voor het EK ontvangen een dagvergoeding van ongeveer 8.800 euro per dag. Feyenoord is met zeven spelers de hofleverancier van de Eredivisie en ontvangt daarom het grootste bedrag: 1,3 miljoen euro. De zeven internationals komen uit voor vijf verschillende landen: Nederland (Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida), Slowakije (Dávid Hancko en Leo Sauer), Oostenrijk (Gernot Trauner), Tsjechië (Ondřej Lingr) en Kroatië (Luka Ivanušec). De bekerwinnaar had echter nog meer kunnen verdienen aan het EK, maar Mats Wieffer, Quinten Timber en Quilindschy Hartman haakten geblesseerd af bij het Nederlands elftal.


OneFootball Videos


Ajax levert ondanks het dramatisch verlopen seizoen toch nog vijf spelers af op het EK, wat de Amsterdammers 0,9 miljoen euro oplevert. Namens Ajax komen Steven Bergwijn en Brian Brobbey (Nederland), Ahmetcan Kaplan (Turkije) en Josip Sutalo en Borna Sosa (Kroatië) in actie op het eindtoernooi. PSV heeft met Jerdy Schouten en Joey Veerman (Nederland) en Johan Bakayoko (België) drie internationals op het Europees kampioenschap in Duitsland en ontvangt daarom 0,6 miljoen euro.

FC Twente loopt daags voor het EK een bedrag van twee ton mis. De Enschedese club had de Tsjechische Michal Sadilek als afvaardiging op het EK, maar de middenvelder kwam zaterdag tijdens een fietsprogramma ten val en liep daarmee een snijwond. Het EK gaat hierdoor aan zijn neus voorbij.

De teller start tien dagen voor de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap en loopt door tot één dag na de laatste wedstrijd. De bedragen zoals deze nu zijn genoemd zijn gebaseerd op uitschakeling in de groepsfase.

Ver detalles de la publicación