Ajax troeft PSV definitief af en strikt toptalent tot medio 2027 | OneFootball

Ajax troeft PSV definitief af en strikt toptalent tot medio 2027 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de junio de 2024

Ajax troeft PSV definitief af en strikt toptalent tot medio 2027

Imagen del artículo:Ajax troeft PSV definitief af en strikt toptalent tot medio 2027
Imagen del artículo:Ajax troeft PSV definitief af en strikt toptalent tot medio 2027

© IMAGO

Ajax heeft de strijd om de zestienjarige Jorthy Mokio gewonnen, zo schrijft Fabrizio Romano in navolging van berichtgeving van Voetbal International zaterdagavond. De jonge verdediger van KAA Gent is rond met de Amsterdammers en heeft aangegeven graag naar de Johan Cruijff ArenA te willen. De medische keuring is inmiddels ingepland en de bedoeling is dat de deal maandag aangekondigd wordt.


OneFootball Videos


Met het binnenhalen van Mokio troeft Ajax onder meer PSV af. Ook de Eindhovenaren wilden zich met het talent versterken, maar zij tasten mis. Zaterdag kwam al naar buiten dat het tevens geïnteresseerde Barcelona moest afhaken wegens financiële redenen. Eerder werd gemeld dat ook RB Leipzig en Borussia Dortmund de komst van de Belg wel zagen zitten.

De centrale verdediger maakte afgelopen seizoen al zijn opwachting in het eerste elftal van KAA Gent. Die club wilde dolgraag met Mokio verder, maar was niet succesvol in de pogingen hem uit de handen van andere clubs te houden. Bij Ajax tekent hij een contract tot de zomer van 2027.

Bij Ajax heeft Mokio een ambitieus meerjarenplan gepresenteerd gekregen. Daar ziet de mandekker het wel in zitten, waardoor hij graag de stap naar Amsterdam wil maken. Het talent zal volgens journalist Sacha Tavolieri gaan spelen voor Jong Ajax terwijl hij meetraint met het eerste elftal.

Ajax versterkte afgelopen zomer zijn hoogste jeugdelftal al met een Belgische centrale verdediger in de persoon van Ethan Butera. De zeventienjarige mandekker kwam voor anderhalf miljoen euro over van Anderlecht, maar wacht nog altijd op zijn eerste minuten in het shirt van de Amsterdammers. Butera kampt met een slepende knieblessure, waardoor hij al 571 dagen uit de roulatie is.

Ver detalles de la publicación