Feyenoord ontvangt 6 miljoen euro na toptransfer in Premier League | OneFootball

Feyenoord ontvangt 6 miljoen euro na toptransfer in Premier League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 de septiembre de 2024

Feyenoord ontvangt 6 miljoen euro na toptransfer in Premier League

Imagen del artículo:Feyenoord ontvangt 6 miljoen euro na toptransfer in Premier League
Imagen del artículo:Feyenoord ontvangt 6 miljoen euro na toptransfer in Premier League

© Imago

Crysencio Summerville maakte afgelopen transferperiode de overstap van Leeds United naar West Ham United. Het was bekend dat Feyenoord een doorverkooppercentage had bedongen, maar hoeveel de Rotterdammers uiteindelijk ontvingen, bleef lang de vraag. Marcel van der Kraan van De Telegraaf meldt dat het om liefst zes miljoen euro gaat.


OneFootball Videos


Liefst 29,3 miljoen euro betaalden the Hammers deze zomer voor de komst van Summerville, die de afgelopen jaren een uitstekende ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Leeds United. Het jeugdproduct van Feyenoord kende een stroeve start en begon aanvankelijk bij de reserves van Leeds United, maar eindigde als de absolute smaakmaker bij de club.

Door zowel een doorverkooppercentage en de verplichte solidariteitsbijdrage, vloeit er deze zomer een bedrag van zes miljoen euro naar De Kuip door de transfer van Summerville. Feyenoord had volgens 1908.nl recht op een doorverkooppercentage van 10 procent, plus een solidariteitsbijdrage van vijf procent over de transfersom. De club verkocht Summerville in 2020 voor een vermeend bedrag van een miljoen euro. Vaak worden doorverkooppercentages berekend over de winst. Of dat in dit geval ook zo is, is niet zeker. Omdat het in 2020 om een dusdanig lage transfersom ging, maakt dat echter weinig verschil.

Summerville, 22 jaar, heeft inmiddels al zijn debuut voor West Ham United achter de rug. De aanvaller kwam tot tweemaal toe binnen de lijnen in de Premier League. Afgelopen speelronde kwam Summerville vier minuten voor het fluitsignaal binnen de lijnen. Het verschil wist de buitenspeler niet meer te maken tegen Manchester City, dat met 1-3 won in Londen.

Ver detalles de la publicación