Feyenoord neemt grote risico's met transferbeleid: ‘Cursus ‘cultuurmanagement’ hard nodig’ | OneFootball

Feyenoord neemt grote risico's met transferbeleid: ‘Cursus ‘cultuurmanagement’ hard nodig’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de septiembre de 2024

Feyenoord neemt grote risico's met transferbeleid: ‘Cursus ‘cultuurmanagement’ hard nodig’

Imagen del artículo:Feyenoord neemt grote risico's met transferbeleid: ‘Cursus ‘cultuurmanagement’ hard nodig’
Imagen del artículo:Feyenoord neemt grote risico's met transferbeleid: ‘Cursus ‘cultuurmanagement’ hard nodig’

© IMAGO

Met liefst achttien nationaliteiten heeft Feyenoord verreweg de meeste buitenlandse spelers in de selectie dit seizoen. Voor Brian Priske nu de lastige taak om hier één team van te smeden. Volgens Mikos Gouka hebben voorgangers als Bert van Marwijk en Leo Beenhakker in het verleden aangetoond hoe moeilijk het kan zijn om sommige buitenlandse spelers in te passen.


OneFootball Videos


"Het huidige Feyenoord wordt hier en daar al bestempeld als ‘een vreemdelingenlegioen’ en met voetballers van achttien verschillende nationaliteiten aan boord is dat geen vreemde typering", schrijft Gouka namens het Algemeen Dagblad. "Priske en Hamberg (assistent-trainer, red.) moeten de komende weken deze multiculturele selectie zo snel mogelijk dezelfde kant op krijgen om koploper PSV niet verder weg te laten lopen."

Toch gaat dat nog een lastig verhaal worden. De Rotterdammers haalden deze zomer met bijvoorbeeld Hwang In-beom een speler uit Zuid-Korea in huis, die mogelijk tijd nodig zal hebben om te wennen aan de West-Europese standaarden. Feyenoord had dan ook kunnen kiezen om een Nederlandse speler aan te trekken, maar dat zou een duur verhaal worden: "De prijs-kwaliteitsverhouding is volgens Feyenoord gewoon lang niet altijd hetzelfde als het gaat om een speler uit de eredivisie of over iemand uit het buitenland."

Met 18 nationaliteiten blijft Feyenoord de rivalen PSV (14), Ajax (14) en zeker FC Twente (9) en AZ (7) ruimschoots voor. Volgens Gouka gaf Beenhakker in het verleden advies aan Slot om een spoedcursus 'cultuurmanagement' te doen: "Dat helpt om om te kunnen gaan met Argentijnen, Russen, Afrikanen of waar ze tegenwoordig ook allemaal vandaan komen.’’

Gouka is van mening dat Feyenoord inmiddels de zaakjes een stuk beter voor elkaar heeft dan een aantal jaar geleden. De Rotterdammers hebben met oud-prof Ricky van Haaren iemand in dienst die de spelers een hoop uit handen neemt: "Vliegtickets, een taxidienst, de inrichting van een huis, maar ook ondersteuning bij administratieve zaken: van het aanvragen van een burgerservicenummer en DigiD tot het regelen van een werkvergunning en visa voor familieleden, van het openen van een Nederlandse bankrekening tot het afsluiten van energie-, telefoon- en internetcontracten. En van het zoeken van een kinderdagverblijf, school of kerk tot het omzetten van een rijbewijs naar een Europees exemplaar."

Ver detalles de la publicación