Opvallende keuze: dit is de scheidsrechter bij Feyenoord - Bayer Leverkusen | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·17 de septiembre de 2024

Opvallende keuze: dit is de scheidsrechter bij Feyenoord - Bayer Leverkusen

Imagen del artículo:Opvallende keuze: dit is de scheidsrechter bij Feyenoord - Bayer Leverkusen

Feyenoord weet welke scheidsrechter de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen donderdagavond in goede banen moet leiden. De UEFA stuurt de Italiaan Davide Massa naar De Kuip.

Massa wordt in Rotterdam bijgestaan door landgenoten Filippo Meli en Stefano Alassio, die fungeren als assistent-scheidsrechter. Ook de vierde official (Fabio Maresca) en de videoscheidsrechter Aleandro Di Paolo komen uit Italië; de assistent-VAR is de Spanjaard Carlos del Cerro Grande, die een jaar geleden nog de Conference League-finale floot.

Massa was vorige week een veelbesproken man. Na de Nations League-wedstrijd in Amsterdam tussen Nederland en Duitsland (2-2), waar de 43-jarige arbiter de leiding over had, heerste grote woede in het Duitse kamp over zijn optreden.

Direct na het fluitsignaal verzamelden zes Duitse spelers zich om Massa heen. Zij vonden dat de wedstrijd te vroeg werd afgefloten, omdat Duitsland in de aanval was. Op dat moment waren er 3 minuten en 10 seconden gespeeld; Massa had (minstens) 3 minuten blessuretijd bij het duel opgeteld.

Ook op sociale media klonk veel kritiek op Massa. De UEFA geeft daar dus geen gehoor aan en kiest ervoor om de Italiaan meteen in te zetten bij de start van het nieuwe Champions League-seizoen. Hij krijgt dus weer de leiding over een Nederlands-Duitse confrontatie, ditmaal in Champions League-verband.