Feyenoord bereikt akkoord: miljoenenmiskoop na tweeënhalf jaar op weg naar de uitgang | OneFootball

Feyenoord bereikt akkoord: miljoenenmiskoop na tweeënhalf jaar op weg naar de uitgang | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de agosto de 2024

Feyenoord bereikt akkoord: miljoenenmiskoop na tweeënhalf jaar op weg naar de uitgang

Imagen del artículo:Feyenoord bereikt akkoord: miljoenenmiskoop na tweeënhalf jaar op weg naar de uitgang
Imagen del artículo:Feyenoord bereikt akkoord: miljoenenmiskoop na tweeënhalf jaar op weg naar de uitgang

© IMAGO

Patrik Wålemark is op weg naar de uitgang bij Feyenoord, weet 1908.nl. De Rotterdamse club heeft een akkoord bereikt met Lech Poznan over een tijdelijke transfer van de buitenspeler. Het is niet duidelijk of er een koopoptie in de deal opgenomen is: daar drong de Poolse club in een eerder stadium wel op aan.


OneFootball Videos


Sturm Graz hoopte de deal voor Wålemark eerder nog te kapen en kon financieel aantrekkelijkere voorwaarden voorschotelen dan Lech Poznan. De 22-jarige aanvaller kiest echter voor het sportieve plaatje van de laatstgenoemde club. De verwachting is dat hij beter in de 4-2-3-1-formatie past die Niels Frederiksen hanteert in Polen dan de 4-3-1-2 van Sturm Graz.

De bal ligt nu bij de speler, die nog geen persoonlijk akkoord heeft bereikt met de nummer vijf van Polen van vorig seizoen. In Rotterdam heeft Wålemark nog een contract tot medio 2026. De flankspeler vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,4 miljoen euro.

Wålemark streek in de winterstop van het seizoen 2021/22 met hoge verwachtingen neer bij Feyenoord. De Rotterdammers legden 3,25 miljoen euro op tafel om de voormalig Zweeds jeugdinternational over te nemen van BK Häcken. In zijn eerste half jaar hoefde hij slechts zes keer negentig minuten lang vanaf de bank toekijken, maar daarna werd zijn rol beduidend kleiner.

Tijdens zijn eerste volledige seizoen voor Feyenoord ontbrak Walemark bijna de volledige tweede seizoenshelft en kwam hij slechts 772 minuten, verdeeld over 21 duels, in actie. Vorig jaar werd de beslissing genomen om de buitenspeler te verhuren en streek hij tijdelijk neer bij sc Heerenveen. Hier was hij goed voor 3 goals en 4 assists, verdeeld over 25 wedstrijden.

Ver detalles de la publicación