Chuba Akpom op weg naar de Premier League? ‘Kunnen zomaar dertig miljoen neertellen’ | OneFootball

Chuba Akpom op weg naar de Premier League? ‘Kunnen zomaar dertig miljoen neertellen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de mayo de 2024

Chuba Akpom op weg naar de Premier League? ‘Kunnen zomaar dertig miljoen neertellen’

Imagen del artículo:Chuba Akpom op weg naar de Premier League? ‘Kunnen zomaar dertig miljoen neertellen’
Imagen del artículo:Chuba Akpom op weg naar de Premier League? ‘Kunnen zomaar dertig miljoen neertellen’

© IMAGO

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Chuba Akpom ligt. De aanvaller werd afgelopen zomer door Ajax overgenomen van Middlesbrough en hoewel hij lang niet altijd een basisplaats heeft, heeft de Engelsman al meerdere malen zijn waarde voor Ajax bewezen.


OneFootball Videos


"Ik weet niet wat de club wil en ik weet niet wat ik wil. Ik wil gewoon lol hebben en voetballen. Het maakt me eerlijk gezegd niet uit waar. We hebben nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg en in de zomer kijken we wat er gaat gebeuren”, zei Akpom afgelopen week voor de camera’s van ESPN. De verslaggever benoemt dat het klinkt alsof Akpom 'op aanbiedingen wacht'. "Ik kan de toekomst niet voorspellen", reageert hij lachend. "Het belangrijkste is dat ik speel en lach, dat ik geniet van het voetbal." Akpom ligt nog tot de zomer van 2028 vast en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 9,7 miljoen euro.

Wim Kieft voorspelt in zijn column voor De Telegraaf dat het niet uitgesloten is dat de aanvaller alsnog zal vertrekken uit Amsterdam. "Het zou mij niet verbazen als hij toch de duurste spits van de Eredivisie is. Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit."

De analist weet dat de clubs in Engeland bereid zijn om een risico te nemen: "Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar dertig miljoen euro kunnen neertellen." Dat zorgt voor een lastige afweging voor Ajax: “Geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brobbey."

Volgens Kieft heeft Akpom niet de kwaliteiten om als eerste spits te fungeren bij Ajax: "Omdat hij veel specifieke kwaliteiten ontbeert. Vanuit zijn intuïtie staat hij vaak op de goede plaats. Omdat Akpom voor een Ajax-spits tekortkomt in andere facetten staat hij niet altijd in de basis bij John van ’t Schip." Kieft concludeert: "Akpom kan beter worden, maar wordt nooit een topspits."

Ver detalles de la publicación