Blessure-update Oranje: 'Daar kan een streep doorheen, hij kan tegen Polen écht niet meedoen' | OneFootball

Blessure-update Oranje: 'Daar kan een streep doorheen, hij kan tegen Polen écht niet meedoen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·14 de junio de 2024

Blessure-update Oranje: 'Daar kan een streep doorheen, hij kan tegen Polen écht niet meedoen'

Imagen del artículo:Blessure-update Oranje: 'Daar kan een streep doorheen, hij kan tegen Polen écht niet meedoen'

Bondscoach Ronald Koeman kan zondag in de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap tegen Polen nog geen beroep doen op Brian Brobbey, zo weet NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. De aanvaller van Ajax moest de training van het Nederlands elftal twee dagen geleden staken met hamstringklachten, en stond ook vrijdag niet met de selectie op het veld.

Dat gold wél voor Joshua Zirkzee. De aanvaller van Bologna werd op het allerlaatste moment door Koeman tóch opgeroepen voor het EK, waardoor hij zijn vakantie in Miami halsoverkop af moest breken om naar het basiskamp van Oranje in Wolfsburg af te reizen. Vrijdag stond Zirkzee, die nog geen interlands achter zijn naam heeft, voor het eerst met 24 van zijn ploeggenoten op het trainingsveld.


OneFootball Videos


Daarop ontbrak Brobbey dus opnieuw. "Er hebben er 25 getraind, Brobbey heeft niet met de groep meegetraind", zegt Stekelenburg vanuit Wolfsburg. "Dat is ook wel logisch, daar kan wel een streep doorheen", vervolgt de verslaggever. "Als je twee dagen geleden én gisteren hamstringklachten hebt, dan ga je zondag tegen de Polen echt niet meedoen."

Woensdagavond, vlak nadat bekend werd dat Zirkzee zich alsnog mocht gaan melden, kwam Jack van Gelder al met een onheilspellende verwachting over Brobbey. De journalist sprak in De Oranjezomer de vrees uit dat Brobbey het hele toernooi aan zich voorbij moet laten gaan. "Wat ik vermoed en denk is dat hij binnenkort gaat afvallen, Brobbey. Als je nu al last hebt van een verstijfde hamstring, dan kan dat niet. Hij is een heel explosieve voetballer, dus het zou buitengewoon vervelend zijn", aldus Van Gelder.

Ver detalles de la publicación