Barcelona lijkt droomaanwinst te kunnen vergeten: middenvelder speculeert over contractverlenging | OneFootball

Barcelona lijkt droomaanwinst te kunnen vergeten: middenvelder speculeert over contractverlenging | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·14 de septiembre de 2024

Barcelona lijkt droomaanwinst te kunnen vergeten: middenvelder speculeert over contractverlenging

Imagen del artículo:Barcelona lijkt droomaanwinst te kunnen vergeten: middenvelder speculeert over contractverlenging

Een tegenvaller voor FC Barcelona, dat zich komende zomer hoopt te versterken met Bayern München-sterkhouder Joshua Kimmich. De Duits international beschikt momenteel over een aflopend contract bij Der Rekordmeister, maar geeft zaterdag na de afgetekende zege op Holstein Kiel aan open te staan voor gesprekken over een nieuwe verbintenis.

Bayern had zaterdag geen enkele moeite met de promovendus. Jamal Musiala zette de Zuid-Duitsers al na 14 seconden op een 0-1 voorsprong, waarna Bayern via een hattrick van Harry Kane, een goal van Michael Olise en een eigen doelpunt van tegenstander Nicolai Remberg nog vijf keer tot scoren kwam. Arim Gigovic redde tien minuten voor tijd de eer voor de thuisploeg, waardoor er uiteindelijk een 1-6 eindstand op het bord stond.


OneFootball Videos


Na afloop van de wedstrijd zet Kimmich de deuren wagenwijd open voor gesprekken over een nieuw contract. "Ik ben beschikbaar om daar met de club over te praten", aldus de middenvelder die ook als rechtsback uit de voeten kan. "Het is altijd mooi om te horen dat de club achter me staat. Ik geniet van dit moment. Het is belangrijk om wedstrijden te blijven winnen", zegt Kimmich over de seizoenstart. Nadat Bayern afgelopen seizoen voor het eerst in dertien jaar (!) naast de landstitel greep, is de ploeg van de nieuwe trainer Vincent Kompany na drie speelronden als enige club in de Bundesliga nog zonder puntverlies.

Uitspraak Kimmich slecht nieuws voor Barcelona

De uitspraken van Kimmich zullen in Barcelona ongetwijfeld niet met gejuich zijn ontvangen. De financieel nog altijd geplaagde club hoopte volgens Spaanse media komende zomer te profiteren van de lonkende transfervrije status van de middenvelder. Voorzitter Joan Laporta en technisch directeur Deco lijken - afgaande op de woorden van de speler - echter verder te kunnen kijken. Behalve Kimmich wordt overigens ook PSV'er Jerdy Schouten aan Barcelona gelinkt. De Oranje-international ligt in Eindhoven echter nog vast tot medio 2028, waardoor er een (ongetwijfeld forse) transfersom op tafel zou moeten komen om PSV tot een afscheid te kunnen verleiden.

Ver detalles de la publicación