Avusturya - Türkiye İddaa Tahmini (02.07.2024) | OneFootball

Avusturya - Türkiye İddaa Tahmini (02.07.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·2 de julio de 2024

Avusturya - Türkiye İddaa Tahmini (02.07.2024)

Imagen del artículo:Avusturya - Türkiye İddaa Tahmini (02.07.2024)

Avusturya ile Türkiye, 2 Temmuz saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Bir büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Türkiye ile ilk kez karşılaşmaya hazırlanan Avusturya, rakibiyle oynadığı son maçı Mart 2024'te 6-1 kazandı (hazırlık maçı).
  • Avusturya'ya rakip olduğu son beş resmi maçı kaybetmeyen Türkiye (4G 1B), bu karşılaşmaların tamamında kalesini gole kapattı.
  • Büyük bir turnuvada dördüncü kez eleme turlarına kalan Avusturya (1934 ve 1954 Dünya Kupası & 2020 Avrupa Şampiyonası), en son EURO 2020'nin son 16 aşamasında İtalya'ya 2-1 mağlup oldu.
  • Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez eleme turlarına kalan Türkiye (EURO 2000 & EURO 2008) bu aşamalarda oynadığı üç maçı da kazanamazken (1B 2M), yarı finale kaldığı 2008'deki turnuvanın çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltılarla eledi.
  • EURO 2024'ün grup aşamasında PPDA değeri Avusturya'dan (9.0) daha düşük olan tek ülke Almanya'ydı (8.8). Bu dönemde Gürcistan'ın (63) ardından en fazla top kapma girişiminde bulunan takım olan Avusturya (61), aynı zamanda en fazla faul yapan ekipti (49).
  • Ralf Rangnick yönetiminde oynadığı 25 maçın 15'ini kazanan Avusturya, bu dönemde Portekiz (%73), İspanya (%67) ve Hollanda'nın (%64) ardından en yüksek galibiyet oranını yakalayan ülke konumunda (%60).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında sadece Portekiz (5.8 xG) ve İspanya (5.4 xG), Türkiye'den daha fazla penaltısız gol beklentisi üretti (5.2 xG). Vincenzo Montella'nın öğrencileri aynı zamanda Hırvatistan (34) ve Portekiz'in (30) ardından önde en fazla top kapan ekip konumunda (28).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında kullandığı ilk 11'lerin yaş ortalaması Türkiye'den (26 yaş 170 gün) daha düşük olan tek ülke Ukrayna'ydı (25 yaş 281 gün). Kenan Yıldız ve Arda Güler bu maça ilk 11'de çıkarsa, Avrupa Şampiyonası tarihinde 20 yaşına girmeden önce bir eleme maçına başlayan ikinci takım arkadaşları olacak (Ference Bene & Zoltan Varga vs Danimarka; EURO 1964).
  • Avusturya formasıyla oynadığı son sekiz maçta dokuz golde payı bulunan Christoph Baumgartner (6 gol & 3 asist), bir Avrupa Şampiyonası'nın grup aşamasında hem gol atan hem de asist yapan ilk Avusturya oyuncusu oldu.
  • EURO 2024'ün grup aşamasında akan oyunda en fazla şut pası veren oyuncu olan Ferdi Kadıoğlu (10), aynı zamanda Mykola Matviienko (25) ve Jeremy Doku'nun (23) ardından ileriye en fazla top taşıyan (10+ metre) isim konumunda (22).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Üst

Avusturya kuşkusuz grup aşamasında en fazla ön plana çıkan performansa imza atan ekibiydi. Fransa'nın önünden grubu lider bitirerek çıktılar ve kaybettikleri maç dahil her eşleşmede performansları epey iyiydi. Türkiye ise kağıt üzerindeki beklentilerin skorlar üzerinde tam karşılık bulduğu bir grup performansı sergiledi ve ikincilikle üst tura çıktı. İki takım arasında hazırlık sürecindeki farklı sonucun yansıdığı maç üzerine belirgin bir rövanş anlayışı da söz konusu. Gollere fazlasıyla açık bir eşleşme olacağını düşünüyorum. 2.5 üst denenebilir.


OneFootball Videos


Samet Çayır - Maçkolik: 2.5 Gol Üst

A Millî Takım, 3-1'lik Gürcistan galibiyetiyle başladığı F Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna katılmayı başardı. İkinci maçta Portekiz'e 3-0 kaybeden Türkiye, son hafta Çekya'yı 2-1 yenerek önemli bir zafer elde etti. Ancak Çekya'nın yaklaşık 75 dakika 10 kişi oynamasına rağmen A Millî Takım kalesinde yoğun baskı kurması, ilerisi için tedirgin ediciydi. Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya'nın bulunduğu D Grubu'ndan lider çıkarak büyük bir iş başardı. İlk maçta Fransa'ya 1-0 mağlup olan Ralf Rangnick'in takımı, daha sonra Polonya'yı 3-1, Hollanda'yı ise 3-2 yenerek son 16 turuna kaldı. Avusturya, tempolu ve taktiksel anlamda güçlü görüntüsüyle dikkat çekti. Mart ayında oynanan hazırlık maçını Avusturya, A Millî Takım'a karşı 6-1 kazanmıştı. Millîler, bu maça o karşılaşmanın rövanşı çerçevesinde bakıyor. Bu, ekstra motivasyon sağlayabilir. Yüksek tempoda geçmesini beklediğim mücadelede en az 3 gol çıkacağını tahmin ediyorum.

Çağatay Çelik - Maçkolik: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

A Milli Takımımız, Avusturya ile birkaç ay önce hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve darmadağın olmuştu. Bu müsabakada kartların yeniden dağıtılmasını bekliyorum ancak ay-yıldızlıların işi halen çok zor. Ralf Rangnick, kemik gibi bir takım yaratmış durumda. Yetenek tavanları daha düşük olsa da saha içi organizasyonu Türkiye'den yukarı seviyede. İsmail Yüksek'in geri dönüşü bizim adımıza olumlu bir gelişme ve sertliğimizi bir basamak yukarıya çekecektir ancak Hakan Çalhanoğlu olmadan rakip baskısını topla kırmakta zorlanacağımız da ortada. A Milli Takımımız adına bu turnuvada belirleyici noktanın her zaman için savunma performansı olduğunun altını çizmiştik ve maalesef turnuvanın en kötü savunma kurgularından birine sahibiz. Avusturya'nın 2 gol bulması şaşırtıcı olmaz.

Görkem Candan - Nesine: 2.5 Gol Üst

Milli takımımız, Çekya'yı devirerek 6 puanla grubunu ikinci bitirmeyi başardı. Uzun bir aradan sonra gruptan çıkma mutluluğu yaşadık. Avusturya ise belki turnuvaya Fransa yenilgisiyle başladı ama art arda gelen zaferlerle grubunu Fransa'nın önünde lider bitirdi. Çok rahat pozisyona girebiliyorlar. Kalelerini savunmakta ise pek başarılı değiller. Bu özellikleriyle seyir zevki yüksek maçlara imza atıyorlar. Milli takımımızın da savunmada problemler yaşadığını biliyoruz ama iş çözebilen ayaklarımız da mevcut. Belki Hakan Çalhanoğlu olmayacak ama sahada yine potansiyeli yüksek bir oyuncu topluluğumuz olacak. Gollü bir mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum.

Orhan Aşkıner - Nesine: 2.5 Gol Üst

Avusturya, şimdiye kadar oynadığı oyunla turnuvanın en takdir toplayan takımı oldu. Fransa'nın olduğu gruptan lider çıkmaları da bizim için bir şans olarak görülebilir ancak oyun olarak Fransa'dan daha iyi durumda olduklarının da altını çizelim. Milli takımımızda ise ciddi anlamda savunma problemleri göze çarpıyor. Hakan Çalhanoğlu'nun da kart cezalısı olması bizim için büyük bir handikap. Milli takımımız her şeye rağmen turnuvanın belki de en keyifli maçlarını izletmeyi başarıyor. Bu maçta da gollerin ön plana çıkacağını düşünüyorum. En az 3 gol görebiliriz.

Emre Can Demirci - Nesine: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Ralf Rangnick'le adeta bir kulüp takımı hüviyetine bürünen Avusturya; Fransa, Hollanda ve Polonya'nın yer aldığı grupta mücadelesiyle göz doldurmuştu. Bize karşı Wimmer cezası sebebiyle oynayamayacak ancak hem alternatiflerin kalitesi hem de sistemli oyun dolayısıyla eksikliğinin fazla hissedileceğini düşünmüyorum. Türkiye, Çekya'nın erken kırmızı kartına rağmen hakem yönetiminin de çok konuşulduğu mücadelede özellikle ikinci yarının ilk bölümünde zorlanmıştı. Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın cezalı. Hem taraf hem de gol bahislerinde maç sonuna yönelik bir tercih yapmak bence kolay değil. Öte yandan ne yazık ki kolay gol yiyebilen bir takımız ve Avusturya'nın agresif ön alan baskısının bize hata yaptırma ihtimali bence yüksek. Öncelikli tercihim Avusturya'nın ilk yarı golü.

Hakan Güleç - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Milli Takımımız çeyrek final yolunda, kısa süre önce hazırlık maçında ağır bir yenilgi aldığı Avusturya karşısında. Teknik direktör Montella ve oyuncuların o maçtan önemli dersler çıkardığını düşünüyorum. Avusturya son derece disiplinli ve iyi pres yapan bir ekip olsa da yenilemeyecek bir takım değil. Ancak savunmamızın bu maçtan gol yemeden çıkacağını düşünmek için fazla iyimser olmak gerekiyor. Tercihim karşılıklı gollerden yana olacak.

Tansu Gürsel - Nesine: Ev Sahibi 1.5 Gol Üst

Milli takımımız son 16 turunda Avusturya le karşılaşıyor. Avusturya turnuvaya Fransa yenilgisiyle başlasa da diğer iki maçını kazanıp D Grubu’nu lider olarak tamamlamıştı. Grup maçları esnasında beğendiğim takımlardan biri olduklarını net bir şekilde söyleyebilirim. Hücumda geniş bir repertuarları var. Milli takımımız ise grup maçlarında fazla göz doldurmamasına ve Montella’nın eleştiriye açık tercihlerine rağmen Çekya’nın beklenti altında kalmasıyla grubunu ikinci sırada bitirmişti. Bu tarz maçlarda reaksiyon verebilen bir takımımız var ancak rakibin hücum gücü karşısında formsuz savunma oyuncularımızın zorlanması olası görünüyor. Avusturya’nın takım halinde 1,5 barajını aşmasını bekliyorum.

Safa Can Konuksever - Misli: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Fransa, Hollanda ve Polonya'nın olduğu gruptan lider çıktı Avusturya. Turnuvanın en formda ülkelerinden biri. Hızlı oynuyorlar, fizik açıdan diriler ve hücumda tehditkarlar. Bizim ise en büyük dezavantajımız takım savunması. Üstelik bu kez Hakan Çalhanoğlu da cezası nedeniyle yok. Aynı şekilde Samet de. Onlarda ise Kainz ve Wimmer cezalı. Mart ayındaki hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1 kaybetmiştik. O karşılaşmanın bir rövanşı gibi de bakıyor oyuncularımız bu maça. Oranlarda Avusturya favori gözüküyor fakat bence sürprize açık maç. Yine de mücadeleye Avusturya'nın çok hızlı başlayacağını ve ilk yarıda gol bulabileceğini düşünüyorum.

Mesut Aydın Kale - Misli: 3.5 Gol Üst

Avrupa Elemeleri'nde Belçika ile aynı puandan direkt EURO 2024'e katılan, Fransa ve Hollanda gibi güçlü takımların arasında 1. olarak çıkan Avusturya, Ralf Rangnick yönetiminde turnuva boyunca istikrarlı bir görüntü çizdi. Hücumda çok etkili bir oyun sergiliyorlar ve skor üretmekte sorun yaşamıyor ancak savunmada hala istikrarı yakalayamadı. A Milli Takımımız Portekizli birlikte gruptan çıkarken, bu maçta kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kaptan Hakan'ın olmaması büyük eksiklik ama yine çok yetenekli, ceza sahasının dışından skor üretebilen birçok oyuncumuz var. Avusturya'da da Patrick Wimmer cezalı. Turnuvanın bu etabında favorisi olmayan bir eşleşme olarak gördüğüm karşılaşmada 3.5 gol barajının aşılmasını bekliyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: 2.5 Gol Üst

Avusturya şu ana kadar turnuvanın en iyi takım performanslarından birine imza attı. Son 2 maçta 6 gol buldular. Geçişlerde çok tehlikeliler. Milli takım Çekya karşısında güzel bir galibiyet aldı ve bir nevi Portekiz maçını unutturdu. İki takımın da savunma zaafları var. Gollü bir mücadele bekliyorum.

Cengiz İzmitli - Misli: 5.5 Kart Puanı Üst

Avusturya, EURO 2024'e Fransa yenilgisiyle başlayıp, (3'er gol atarak) Polonya ve Hollanda galibiyetleri alarak grubunu zirvede bitirdi. Biz ise Gürcistan ve Çekya'yı yendik, Portekiz'e yenildik; grup ikincisi olduk... Avusturya'da Patrick Wimmer (sarı kart) cezalı, Gernot Trauner (sakat) maç saati netleşecek. Trauner'in olmadığı senaryoda stoper ikilisi \Philipp Lienhart & Kevin Danso (Maximilian Wöber)\ şeklinde oluşacak... Bizde Hakan Çalhanoğlu (cezalı - sarı kart) ve Samet Akaydin (cezalı - sarı kart) yok. \Merih Demiral & Abdülkerim Bardakcı\ stoper hattıyla maça başlayacağız. Kaptanın yokluğunda orta alanın \Salih Özcan, İsmail Yüksek & Orkun Kökçü\ şeklinde oluşması bekleniyor... Slovakya ve Slovenya, disiplinli savunma yaparsanız turun kapısını açabileceğinizi gösterdi. Biri uzatmada, diğeri penaltılarda da elense çok çok iyi mücadele etti. \Salih, İsmail & Orkun\ orta üçlüsü bana mücadele vadediyor ancak hakemin (Artur Soares Dias) 5'e yakın bir kart ortalaması söz konusu. Slovakya/Slovenya maçları bol kart izletti; bizim maçta da bolca çıkabilir.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Ver detalles de la publicación