Atlético Madrid moet na komst Benítez ook aankloppen bij PSV voor absolute toptransfer | OneFootball

Atlético Madrid moet na komst Benítez ook aankloppen bij PSV voor absolute toptransfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de julio de 2024

Atlético Madrid moet na komst Benítez ook aankloppen bij PSV voor absolute toptransfer

Imagen del artículo:Atlético Madrid moet na komst Benítez ook aankloppen bij PSV voor absolute toptransfer
Imagen del artículo:Atlético Madrid moet na komst Benítez ook aankloppen bij PSV voor absolute toptransfer

© IMAGO

Het lijkt waarschijnlijk dat Walter Benítez na deze zomer voor Atlético Madrid speelt. Voorlopig kunnen PSV en Atlético elkaar nog niet vinden in de voorwaarden, maar de doelman wil zelf graag de overstap maken. In Eindhoven heeft hij bovendien nog maar een contract tot medio 2025, waardoor PSV zal moeten verkopen om een transfervrij vertrek te voorkomen. Naast Benítez lijkt ook Jerdy Schouten een goede aanwinst voor de Madrilenen.


OneFootball Videos


PSV wees het eerste bod op Benítez, ter waarde van twee miljoen euro, resoluut af. Atlético bereidt daarom een verbeterd bod voor, dat met bonussen tot 3,5 miljoen euro kan oplopen. De verwachting is dat ook dit aanbod van tafel geveegd zal worden in Eindhoven. "Hoort allemaal bij het spel. PSV wil meer. Veel meer", aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op X. De Estimated Transfer Value (ETV) van de sluitpost bedraagt 6,1 miljoen euro.

Ik denk dat hij automatisch toch wel interesse gaat wekken. Dat kan niet anders

- Pierre van Hooijdonk over Jerdy Schouten

Naast Benítez wordt ook Schouten veelvuldig in verband gebracht met een vertrek. De verdedigende middenvelder speelde een sterk EK en vertrekt daardoor mogelijk na een jaar al uit Eindhoven. Hans Kraay junior voorspelde bij ESPN dat de Engelse top jacht op hem zal maken, terwijl ook Pierre van Hooijdonk een transfer niet durft uit te sluiten. “Ik denk dat hij automatisch toch wel interesse gaat wekken. Dat kan niet anders”, zei de oud-Feyenoorder bij de NOS.

PSV is echter niet van plan om mee te werken aan een uitverkoop. “Er is enorm veel belangstelling, maar PSV wil de huid zo duur verkopen, dat een prijs van 40 of 50 miljoen euro misschien wel aan de onderkant van de verwachtingen ligt.” PSV is dan ook niet van plan om met iedere club om de tafel te gaan: “PSV praat liever niet met andere clubs en voor pakweg 25 miljoen euro mag Schouten echt niet weg. En dat is al een bedrag dat niet zoveel clubs voor een speler op zijn positie betalen.”

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports zou voor Schouten Atlético Madrid verreweg de beste club zijn. los Rojiblancos hebben een Club Fit van 84 met de balveroveraar van PSV. In de Spaanse hoofdstad kan Schouten zich goed ontwikkelen en heeft hij veel kans op speeltijd. De speelstijl past ook uitstekend bij hem. Alleen de formatie van Diego Simeone, die afgelopen seizoen zweefde tussen een 4-3-3- en een 5-3-2-variant, zal wat onwenniger zijn voor de Oranje-international.

Ver detalles de la publicación