Alsnog een uitgaande transfer: PSV neemt per direct afscheid van doelman | OneFootball

Alsnog een uitgaande transfer: PSV neemt per direct afscheid van doelman | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 de septiembre de 2024

Alsnog een uitgaande transfer: PSV neemt per direct afscheid van doelman

Imagen del artículo:Alsnog een uitgaande transfer: PSV neemt per direct afscheid van doelman
Imagen del artículo:Alsnog een uitgaande transfer: PSV neemt per direct afscheid van doelman

© IMAGO

PSV heeft afscheid genomen van Kjell Peersman, schrijft Rik Elfrink. De twintigjarige doelman maakt per direct op huurbasis de overstap naar Lierse SK. De jeugdinternational van België heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2026 en keert komende zomer in principe weer terug naar PSV.


OneFootball Videos


Hoewel de transfermarkt in Nederland sinds maandagavond gesloten is, hebben clubs in België nog even de tijd om spelers te kopen. De markt in België sluit namelijk pas op 6 september, waardoor Lierse SK nog in Eindhoven kon winkelen. De club die uitkomst in de Challenger Pro League, het tweede niveau van België, beschikte met Jens Teunckens (ex-RKC Waalwijk) en Jarno De Smet eigenlijk al over twee doelmannen. Peersman zal met beiden moeten uitvechten wie de eerste keuze onder de lat gaat worden in het Herman Vanderpoortenstadion.

Zodoende neemt PSV dan alsnog afscheid van een doelman. Walter Benítez hoopte deze zomer te vertrekken uit Eindhoven, daar Atlético Madrid erg concreet voor hem was. De Spaanse topclub zag in de Argentijn een ideale stand-in voor Jan Oblak, maar kwam niet tot een akkoord met PSV. De Eindhovenaren wilden niet zomaar afscheid nemen van Benítez, die met zijn ervaring en kwaliteiten van grote waarde is voor het team van Peter Bosz. Hoewel Benítez beschikt over een aflopend contract in Eindhoven, hield Earnest Stewart vast aan zijn vraagprijs van acht miljoen euro.

Ook Joël Drommel stond open voor een vertrek. De doelman kwam in 2021 voor 3,5 miljoen euro over van FC Twente en werd destijds gehaald als de nieuwe eerste keeper in Eindhoven. Het verliep echter anders. De inmiddels 27-jarige keeper kwam al gauw op de bank terecht en heeft sinds de komst van Benítez amper meer kansen op speeltijd. Blackburn Rovers was deze zomer concreet voor de doelman, maar van een overstap kwam het niet.

Ver detalles de la publicación