AC Milan ziet Depay als alternatief voor Zirkzee, maar krijgt binnenlandse concurrentie | OneFootball

AC Milan ziet Depay als alternatief voor Zirkzee, maar krijgt binnenlandse concurrentie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de junio de 2024

AC Milan ziet Depay als alternatief voor Zirkzee, maar krijgt binnenlandse concurrentie

Imagen del artículo:AC Milan ziet Depay als alternatief voor Zirkzee, maar krijgt binnenlandse concurrentie
Imagen del artículo:AC Milan ziet Depay als alternatief voor Zirkzee, maar krijgt binnenlandse concurrentie

© IMAGO

Memphis Depay geniet volop belangstelling vanuit Italië, melden verschillende Italiaanse media. De spits annex buitenspeler van Atlético Madrid staat bij AC Milan op de lijst als mogelijk alternatief van Joshua Zirkzee (Bologna), meldden Gianluca Di Marzio en Sky woensdag. La Gazzetta dello Sport schrijft nu dat ook Fiorentina interesse heeft in de aanvaller.


OneFootball Videos


Di Marzio schrijft dat Depay sowieso een optie is voor Milan, of Zirkzee nou komt of niet. Er moet dan wel eerst goed worden gekeken naar het salarisbudget. Sky schrijft dat Depay voorlopig als tweede keus geldt. De Milanese club probeert al tijden om Zirkzee over te nemen van Bologna, maar kan geen overeenstemming bereiken over de vergoeding van de zaakwaarnemer van de Nederlander. The Athletic weet dat Manchester United inmiddels ook interesse heeft in de 23-jarige rechtspoot.

La Gazzetta dello Sport omschrijft Depay donderdag als een buitenkansje voor Fiorentina, dat op zoek is naar een spits met kwaliteit. Er zijn echter nog wel wat obstakels. Zo is het jaarsalaris van de Oranje-international bij Atlético, zo'n vier miljoen euro op jaarbasis, erg hoog voor La Viola. Gezien zijn aflopende contract is hij echter transfervrij en daardoor hoeft er geen transfersom op tafel gelegd te worden. De Italiaanse sportkrant schrijft dat Depay sowieso in gesprek is met een Italiaanse club.

Tuttosport meldde eerder nog dat Inter de beste papieren heeft om Depay transfervrij over te nemen van Atlético. De club wil nog één aanvaller aan de selectie toevoegen, aangezien het speelschema voor komend seizoen behoorlijk veeleisend zal worden. Eerder verzekerde Inter zich ook al van de komst van Mehdi Taremi van FC Porto. Depay kwam vorig seizoen tot 9 goals en 2 assists in 31 duels voor Atléti.

Zowel Milan als Fiorentina heeft alternatieven op de lijst staan als Depay bij een andere club tekent. In Milaan worden de verrichtingen Ermedin Demirovic ook in de gaten gehouden, hoewel hij volgens Di Marzio alleen in beeld komt als Zirkzee definitief niet haalbaar blijkt. De spits van FC Augsburg kwam afgelopen seizoen tot vijftien goals en tien assists in de Bundesliga en moet 25 miljoen euro kosten. Demirovic zelf heeft wel oren naar een transfer naar Milan. Bij Fiorentina staan ook Mateo Retegui (Genoa) en voormalig Ajacied Lorenzo Lucca (Udinese) op de lijst.

Ver detalles de la publicación