Vertrokken PSV'er teleurgesteld na transfer: 'Wil meer zijn dan een joker' | OneFootball

Vertrokken PSV'er teleurgesteld na transfer: 'Wil meer zijn dan een joker' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 October 2024

Vertrokken PSV'er teleurgesteld na transfer: 'Wil meer zijn dan een joker'

Article image:Vertrokken PSV'er teleurgesteld na transfer: 'Wil meer zijn dan een joker'
Article image:Vertrokken PSV'er teleurgesteld na transfer: 'Wil meer zijn dan een joker'

© IMAGO

Yorbe Vertessen verruilde PSV afgelopen winter voor Union Berlin in zijn jacht op meer speeltijd. Dit seizoen moet de 23-jarige aanvaller genoegen nemen met een rol als roulatiespeler, maar is hij niet tevreden mee. In gesprek met Kicker gaat Vertessen in op zijn situatie bij de club uit Berlijn.


OneFootball Videos


Dit seizoen pendelt Vertessen tussen bank en basis onder trainer Bo Svensson. De multifunctionele aanvaller kreeg tot nu toe weliswaar iedere wedstrijd de kans, maar was slechts twee keer basisspeler. De andere vijf keren mocht hij telkens ongeveer een half uur meedoen. In totaal kwam Vertessen zeven keer in actie dit seizoen. Hierin was hij goed voor twee treffers.

De situatie van Vertessen heeft voor een soort déjà vu gezorgd bij de aanvaller. "Ik was zeker teleurgesteld", gaf hij te kennen tegenover Kicker. "Ik wil meer zijn dan een joker. Ik wil de speler zijn die vanaf het begin speelt en op wie de coach vanaf minuut één kan vertrouwen."

Na tien jaar in de jeugdopleiding bij PSV en twee jaar in de hoofdmacht sprak Vertessen zijn vertrekwens uit. Union Berlin toonde interesse en het leek een kwestie van tijd tot de voormalig Belgisch jeugdinternational de overstap zou maken. Een dergelijke transfer had echter nog heel wat voeten in aarde door de blessures waar PSV mee kampte in de voorhoede.

Peter Bosz ging voor een vertrek van Vertessen liggen, maar ondanks het uitblijven van de winterse komst van Couhaib Driouech kreeg de aanvaller toch zijn zin. Union Berlin legde 4,75 miljoen euro neer voor Vertessen, die een contract tot medio 2028 tekende. De maanden daarna kwam hij dertien duels in actie voor de Duitse subtopper. Hierin was hij goed voor drie goals en twee assists.

View publisher imprint