Van Hooijdonk: ''Ik heb het idee dat hij het niet van zijn snelheid moet hebben'' | OneFootball

Van Hooijdonk: ''Ik heb het idee dat hij het niet van zijn snelheid moet hebben'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·17 October 2024

Van Hooijdonk: ''Ik heb het idee dat hij het niet van zijn snelheid moet hebben''

Article image:Van Hooijdonk: ''Ik heb het idee dat hij het niet van zijn snelheid moet hebben''

Het nieuwe seizoen is alweer een kwart onderweg. Pierre van Hooijdonk wordt door Voetbal International gevraagd om terug te blikken op de eerste maanden van de Rotterdamse club onder leiding van trainer Brian Priske. Van Hooijdonk ziet dat Feyenoord allesbehalve goed is gestart, maar vindt het onbegrijpelijk dat dit voor veel critici als een complete verrassing komt.

"Het is een realitycheck voor een nieuwe ploeg, na een tijdperk waarin de club verwend is dankzij een toptrainer", begint de voormalig UEFA Cup-winnaar zijn verhaal in het weekblad. "Dit is niet volgens de standaard van de laatste jaren. Slot heeft er meer dan het maximale uitgeperst. Maar ik vind dat de clubleiding dat deze zomer niet heeft gedaan."


OneFootball Videos


Feyenoord heeft niet alleen Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Yankuba Minteh verloren. Ook kampt het met diverse blessures, zoals Quilindschy Hartman, Santiago Gimenez en Calvin Stengs. Haal bij elk willekeurig team in Europa zes basisspelers weg, en de kans dat er minder gepresteerd gaat worden is groot. De kritiek op Priske is daarom niet altijd terecht.

"Priske heeft bij mij veel meer vertrouwen dan hij krijgt van de supporters. Ik snap ze ook wel, want er komt een stukje emotie bij kijken. Maar ik zie ook dat de selectie een stuk minder sterk is dan vorig jaar. En dat is dun aangezet. Dat is hartstikke duidelijk. Dan kun je de trainer een hoop verwijten, maar hij heeft wel te maken met verzachtende omstandigheden."

Van Hooijdonk is van mening dat discussies over het systeem of de huddle totale onzin zijn. Er moet bij Feyenoord vooral gekeken worden naar het transferbeleid, daar had de Deen geholpen moeten worden. "Als Slot’s Feyenoord versterkt was geweest, dan had Priske gewoon zijn puntjes gepakt. Dan had je wat mogen eisen, maar dit is een verzwakte selectie. Dan moet je accepteren dat het minder is."

Argentijn Carranza

Niet alles is negatief bij Feyenoord. Hwang In-beom en Quinten Timber zijn in de ogen van de voormalig spits de positieve uitschieters. De grootste tegenvaller? "Ik kijk vooral naar spitsen. Carranza, dat is ’m nog niet, hè? Ik heb het idee dat hij het niet van zijn snelheid moet hebben... Alleen, hij is net bij de club en een oordeel kun je nog niet vellen. Wel vind ik dat het gemis van Gimenez veel groter is dan mensen nu doen beweren. Dan zeggen ze dat hij niet goed speelde. Oké, dat klopt, maar ik kijk ook naar de cijfers."

View publisher imprint