Van der Gijp maakt zich zorgen over Ajacied: 'Wordt dat ooit een zekerheidje?' | OneFootball

Van der Gijp maakt zich zorgen over Ajacied: 'Wordt dat ooit een zekerheidje?' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 October 2024

Van der Gijp maakt zich zorgen over Ajacied: 'Wordt dat ooit een zekerheidje?'

Article image:Van der Gijp maakt zich zorgen over Ajacied: 'Wordt dat ooit een zekerheidje?'
Article image:Van der Gijp maakt zich zorgen over Ajacied: 'Wordt dat ooit een zekerheidje?'

© Talpa

René van der Gijp maakt zich zorgen over Brian Brobbey. De spits van Ajax maakte donderdag een matige indruk in het Europa League-duel met Slavia Praag (1-1) en verkwanselde meerdere goede mogelijkheden. Volgens Van der Gijp is de onrust bij de afwerking een serieus probleem en de oud-voetballer van onder meer PSV vraagt zich af of Brobbey zich ooit nog gaat verbeteren.


OneFootball Videos


"Wordt iemand die gewoon heel moeilijk kansen afmaakt ooit een zekerheidje?", vroeg Van der Gijp donderdagavond bij Vandaag Inside. "Je ziet hem op een gegeven moment op doel aflopen en dan denk je: dit gaat niet werken. Je zag ook bij het schot van de zijkant dat hij er een soort kracht wilde ingooien", verwees hij naar een gemiste kans van Brobbey in de tiende minuut.

"De meeste spitsen tikken hem gewoon", ging de vijftienvoudig oud-international van Oranje verder. "Hij wilde die bal zo hard inschieten. Dan schiet hij er half overheen." Van der Gijp liet verder weten sowieso weinig te hebben genoten van de wedstrijd. "Ik vond het vreselijk. Van beide kanten was het niet om aan te zien."

Ajax-trainer Francesco Farioli beschikt met Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom over drie spitsen. Na de wedstrijd liet de Italiaan er echter geen twijfel over bestaan wie de eerste keus is. "Er is geen enkele discussie. Brian is onze nummer negen, ook de nummer negen van het nationale elftal en een belangrijke speler voor het team en de club."

Volgens de keuzeheer was Brobbey ook ongelukkig bij de gemiste kansen tegen Slavia Praag. "Het was een kwestie van centimeters. En vooral de tweede was niet eenvoudig, omdat hij druk in zijn rug had en hij vele meters sprintend moest afleggen. Als een spits dicht op de keeper komt, dan verwacht iedereen dat hij scoort, maar het is niet altijd zo makkelijk."

View publisher imprint