Francesco Farioli laat zich duidelijk uit over spitsendiscussie bij Ajax | OneFootball

Francesco Farioli laat zich duidelijk uit over spitsendiscussie bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 October 2024

Francesco Farioli laat zich duidelijk uit over spitsendiscussie bij Ajax

Article image:Francesco Farioli laat zich duidelijk uit over spitsendiscussie bij Ajax
Article image:Francesco Farioli laat zich duidelijk uit over spitsendiscussie bij Ajax

© IMAGO

Francesco Farioli verdedigde na de Europa League-wedstrijd tussen Slavia Praag en Ajax (1-1) Brian Brobbey. De spits van Ajax kreeg in Praag veel kansen, maar verknoeide oog-in-oog met Slavia-keeper Antonin Kinsky de spits twee grote mogelijkheden. Desondanks verwijt de trainer van de club uit Amsterdam hem niets.


OneFootball Videos


"We kunnen het over die situaties hebben, maar ook over hetgeen hij het team heeft gegeven. Bij alle ballen die hij kreeg, zorgde hij voor grote impact in het strafschopgebied. Over de hele wedstrijd gezien was zijn optreden positief", citeert De Telegraaf de oefenmeester.

Farioli beschikt met Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom over drie spitsen. Volgens de Italiaan bestaat er echter geen twijfel over wie de eerste keus is. "Er is geen enkele discussie. Brian is onze nummer negen, ook de nummer negen van het nationale elftal en een belangrijke speler voor het team en de club."

Volgens de keuzeheer was Brobbey ook ongelukkig bij de gemiste kansen tegen Slavia Praag. "Het was een kwestie van centimeters. En vooral de tweede was niet eenvoudig, omdat hij druk in zijn rug had en hij vele meters sprintend moest afleggen. Als een spits dicht op de keeper komt, dan verwacht iedereen dat hij scoort, maar het is niet altijd zo makkelijk."

Brobbey, 22 jaar, was vorig seizoen een van de lichtpuntjes bij Ajax. In 43 duels kwam de Oranje-international tot 22 goals en 12 assists. Dit seizoen, waarin hij mede door fitheidsproblemen vooralsnog veel als invaller binnen de lijnen kwam, is Brobbey minder op schot. Na negen wedstrijden staat de teller pas op een goal en een assist.

View publisher imprint