Valentijn Driessen vreest voor toekomst Ajacied: 'Het is altijd wat, man' | OneFootball

Valentijn Driessen vreest voor toekomst Ajacied: 'Het is altijd wat, man' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 August 2024

Valentijn Driessen vreest voor toekomst Ajacied: 'Het is altijd wat, man'

Article image:Valentijn Driessen vreest voor toekomst Ajacied: 'Het is altijd wat, man'
Article image:Valentijn Driessen vreest voor toekomst Ajacied: 'Het is altijd wat, man'

© Videostill De Telegraaf

Valentijn Driessen vreest dat Brian Brobbey zijn potentieel nooit waar gaat maken. De 22-jarige spits was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. In 43 duels was hij goed voor 22 goals en 12 assists. Donderdag miste hij als invaller in de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen Panathinaikos echter twee penalty's in de strafschoppenreeks, die na 37 (!) strafschoppen in het voordeel van Ajax werd beslist.


OneFootball Videos


"Ik ben bang dat het nooit wat wordt. Het is altijd wat, man. Fysiek en dan gisteren die penalty's. Iedere trainer klaagt over zijn fysieke gesteldheid en ze willen hem allemaal optrainen", zegt de chef voetbal van De Telegraaf bij de podcast Kick-off. "Soms zie je wel dat hij heel veel kwaliteiten heeft, maar wanneer gaat het nou een keer gebeuren allemaal?"

Mike Verweij nuanceert de uitspraken van zijn collega. "Vorig jaar heeft hij in dat lamlendige elftal dat er stond best goed gespeeld. Deze jongen heeft zelf wel het gevoel dat hij klaar is voor een basisplaats", doelt de journalist van De Telegraaf op de fitheid van Brobbey. "Laat hem nou gewoon een keer starten en kijk dan hoe het gaat. Ik denk dat het beter gaat als je met hem start. Het is natuurlijk hondsberoerd om een kwartier of halfuur voor tijd te moeten invallen."

Weghorst

Verweij deelt ook nog een update over de komst van Wout Weghorst. De spits mag vertrekken bij Burnley en wordt al maanden in verband gebracht met Ajax. "Normaal gesproken komt hij wel. Er zijn gewoon afspraken met hem gemaakt: als die weggaat, kun je dit en dit verdienen. Daar gaan ze uitkomen. Hij staat in de startblokken, alleen er moet wel nog iemand verkocht worden."

Driessen denkt Weghorst in ieder geval geschikter is om de concurrentiestrijd met Brobbey aan te gaan dan Chuba Akpom. "Akpom kan heel makkelijk accepteren dat hij op de bank terechtkomt. Veel makkelijker in ieder geval dan Weghorst. Die gaat gewoon voor een basisplaats. Je voelt natuurlijk aan dat het strijd gaat opleveren tussen die twee."

View publisher imprint