Trauner moet Feyenoord verlaten en overstap binnen Eredivisie maken | OneFootball

Trauner moet Feyenoord verlaten en overstap binnen Eredivisie maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 June 2024

Trauner moet Feyenoord verlaten en overstap binnen Eredivisie maken

Article image:Trauner moet Feyenoord verlaten en overstap binnen Eredivisie maken
Article image:Trauner moet Feyenoord verlaten en overstap binnen Eredivisie maken

© IMAGO

Gernot Trauner lijkt niet meer in aanmerking te komen voor veel speeltijd bij Feyenoord. De 32-jarige Oostenrijker raakte afgelopen seizoen geblesseerd en werd daarom vervangen door zomeraanwinst Thomas Beelen. Laatstgenoemde lijkt Trauner inmiddels voorbij in de pikorde, waardoor de 32-jarige verdediger waarschijnlijk genoegen zal moeten nemen met een plaats op de bank. Een transfer binnen Nederland zou uitkomst kunnen bieden.


OneFootball Videos


Trauner werd in maart nog in verband gebracht met een transfer naar Londen, waar een niet nader genoemde club het in hem ziet zitten. Met Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United heeft de metropool liefst zeven clubs in de Premier League. Daar komen uit de Championship nog twee clubs bij: Millwall en Queens Park Rangers. Trauner zit volgens 1908.nl ‘absoluut op zijn plek’ bij Feyenoord, maar heeft opties in het buitenland. Ook de Major League Soccer, de hoogste profcompetitie in de Verenigde Staten, is een mogelijkheid voor de centrumverdediger.

Gernot Trauner was vorig seizoen een van de best presterende centrale verdedigers van de Eredivisie

Artikel gaat verder onder de video

De verdediger was, ondanks zijn leeftijd en blessureleed, nog altijd een van de betere verdedigers in de Eredivisie afgelopen seizoen. Van alle centrale mandekkers presteerden alleen ploeggenoten Lutsharel Geertruida, Beelen en Dávid Hancko, PSV’ers Olivier Boscagli en André Ramalho en Bruno Martins Indi (AZ) beter. Onder anderen Ajacieden Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan en FC Twente-captain Robin Pröpper boekten mindere prestaties.

Daardoor lijkt Trauner nog steeds van grote waarde te kunnen zijn voor een Eredivisie-club. FC Utrecht lijkt daarbij de voornaamste kandidaat. Volgens de data van SciSports past de club uit de Domstad zeer goed bij dertienvoudig international, getuige zijn Club Fit van 85. In Utrecht heeft Trauner meer uitzicht op speeltijd dan in Rotterdam, terwijl ook de formatie en de speelstijl van Ron Jans hem goed liggen.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

FC Utrecht versterkte de centrale verdediging deze zomer al met Matisse Didden, die overkomt van Roda JC. Tegenover zijn komst staat het vertrek van Mark van der Maarel: de clubicoon van Utrecht hangt zijn schoenen aan de wilgen. Van der Maarel, inmiddels 34 jaar, speelde in totaal liefst 397 wedstrijden voor de Utrechters. Hierin wist hij twaalf keer te scoren en zestien assists te leveren.

View publisher imprint