Toptransfer ex-jeugdinternational Oranje in de maak na interesse uit Manchester | OneFootball

Toptransfer ex-jeugdinternational Oranje in de maak na interesse uit Manchester | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 May 2024

Toptransfer ex-jeugdinternational Oranje in de maak na interesse uit Manchester

Article image:Toptransfer ex-jeugdinternational Oranje in de maak na interesse uit Manchester
Article image:Toptransfer ex-jeugdinternational Oranje in de maak na interesse uit Manchester

© IMAGO

Bilal Bayazit verruilde drie jaar geleden Vitesse voor het Turkse Kayserispor, dat hem transfervrij overnam van de Arnhemmers. Inmiddels is de 25-jarige geboren Amsterdammer uitgegroeid tot vaste waarde in het elftal van trainer Burak Yilmaz en wordt hij door Turkse media in verband gebracht met een zomertransfer. Galatasaray en Trabzonspor zouden concreet geïnteresseerd, terwijl ook Manchester United de verrichtingen van Bayazit volgt.


OneFootball Videos


Kayserispor trok Bayazit in de zomer van 2021 aan en na een seizoen als reservedoelman veroverde hij in het seizoen 2022/23 een plek onder de lat bij de Turkse middenmoter. Dit seizoen is Bayazit wederom niet weg te denken uit het basiselftal en tot op heden kwam hij 35 duels in actie. Hierin hield hij acht keer de nul en moest hij 51 tegendoelpunten incasseren.

De prestaties van Bayazit zijn niet onopgemerkt gebleven in Turkije, waar topclubs als Galatasaray en Trabzonspor naar verluidt een bod zouden voorbereiden. De voormalig Nederlands jeugdinternational heeft nog een contract tot medio 2026 bij Kayserispor, dat zeven tot tien miljoen euro zou verlangen voor de doelman. Bayazit vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 2,2 miljoen euro.

Naast de Turkse topclubs, is volgens Turkse media Bayazit ook op de radar verschenen van Manchester United. Het zal echter een zware klus worden om de sluitpost aan te trekken, aangezien Ali Çamli, president van Kayserispor, hem absoluut niet kwijt wil. "We denken er niet aan om Bilal te verkopen", stelde hij. "Iedereen kan hem bekijken en volgen, maar we zijn absoluut niet van plan hem te verkopen. Bilal zit zeker in onze plannen voor volgend seizoen."

Bayazit verruilde in 2008 Zeeburgia voor de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij vervolgens drie jaar later neerstreek bij AZ. In de zomer van 2014 vertrok hij uit Alkmaar en voegde hij zich bij de voetbalacademie van Vitesse. Hier speelde hij liefst zeven jaar, maar een debuut in de hoofdmacht bleef uit. Middels een opleidingsvergoeding kan Vitesse 350.000 euro tegemoet zien als Bayazit daadwerkelijk voor 10 miljoen euro verkocht wordt. Dit geld kunnen de Arnhemmers goed gebruiken.

View publisher imprint