Toptalent Ajax bereikt geen akkoord en staat voor pikante overstap naar PSV | OneFootball

Toptalent Ajax bereikt geen akkoord en staat voor pikante overstap naar PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 June 2024

Toptalent Ajax bereikt geen akkoord en staat voor pikante overstap naar PSV

Article image:Toptalent Ajax bereikt geen akkoord en staat voor pikante overstap naar PSV
Article image:Toptalent Ajax bereikt geen akkoord en staat voor pikante overstap naar PSV

© IMAGO

PSV is dicht bij het aantrekken van Sean Steur, zo weet Ajax Showtime. De zestienjarige middenvelder, die wordt gezien als toptalent op De Toekomst, lijkt de overstap te gaan maken van Ajax naar PSV. Eerder werd al duidelijk dat PSV hengelt naar de komst van Steur. De overstap lijkt zich in een stroomversnelling te bevinden. De pogingen van Ajax om Steur te behouden zijn onsuccesvol gebleken en het lijkt erop dat het gat tussen de beide partijen te groot is om te overbruggen.


OneFootball Videos


De talentvolle middenvelder speelde afgelopen seizoen voornamelijk voor het Onder 17-elftal van Ajax, waar hij nette cijfers kon overleggen. In 26 wedstrijden kwam het tweebenige talent tot 7 treffers en leverde hij ook 7 keer een assist af. Ook speelde Steur vier duels in Onder 18, maar daarin was hij niet bij doelpunten betrokken.

Steur hoort gezien zijn leeftijd eigenlijk nog in de Onder 16 te spelen, maar heeft dus ervaring in hogere jeugdelftallen en werd aan het eind van vorig seizoen zelfs beloond met zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen Jong AZ. In dat duel, dat met 1-4 verloren werd, speelde Steur 22 minuten mee.

De zevenvoudig international van Oranje Onder 16 is desondanks niet overtuigd geraakt van een langer verblijf bij Ajax. Hij is op weg naar Eindhoven, waar hij zijn broer Roy kan vergezellen in de jeugdopleiding van PSV. Roy Steur stapte in 2023 over van Bayer Leverkusen naar PSV, maar heeft ook een verleden bij Ajax: tussen 2015 en 2021 speelde hij voor de Amsterdammers. Mede door blessureleed kwam de doelman echter maar beperkt in actie afgelopen seizoen: Steur speelde veertien duels, waarvan twee voor Jong PSV.

View publisher imprint