Toekomst van John van 't Schip bij Ajax onzeker, vertrek mogelijk aanstaande | OneFootball

Toekomst van John van 't Schip bij Ajax onzeker, vertrek mogelijk aanstaande | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 May 2024

Toekomst van John van 't Schip bij Ajax onzeker, vertrek mogelijk aanstaande

Article image:Toekomst van John van 't Schip bij Ajax onzeker, vertrek mogelijk aanstaande
Article image:Toekomst van John van 't Schip bij Ajax onzeker, vertrek mogelijk aanstaande

© IMAGO

De toekomst van John van 't Schip bij Ajax is onzeker, schetst het Algemeen Dagblad. Het plan van de club was in eerste instantie om de zestigjarige oefenmeester na dit seizoen head of coaching te maken, een functie waarin hij trainers van het eerste elftal, de beloften en het oudste jeugdteam volgens de Ajax-lijn stuurt en coacht. Dat aanbod legde hij echter naast zich neer.


OneFootball Videos


Na de overwinning van Ajax op Almere City (3-0) werd Van 't Schip gevraagd naar zijn rol binnen de selectiesamenstelling voor volgend seizoen. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij niet onder de indruk is van de manier van werken in Amsterdam. "Ik word nergens in betrokken", antwoordde hij. "Misschien komt dat nog." Toen hem gevraagd werd of hij het vreemd vond, reageerde de interim-trainer ontwijkend. "Dat is een keuze van de directie waar ik niet te veel op inga."

Clubwatcher Johan Inan schrijft dat Van 't Schip zich meer met het technische beleid van de club wil bezighouden, nu hij een jaar lang met de selectie heeft gewerkt. "Nu hij als interim-trainer de (on)mogelijkheden van de huidige selectie goed heeft leren kennen, denkt hij dat Ajax zijn expertise beter kan gebruiken bij de samenstelling van de selectie dan in de begeleiding van trainers. Probleem is echter ook: zoveel hiaten als tijdens de bestuurschaos van oktober heeft Ajax, dat eerst Marijn Beuker als directeur voetbal aanstelde en door een compromis met de geschorste Alex Kroes inmiddels ook over een technisch directeur beschikt, niet meer in het technisch kader."

"De komende weken zal blijken of de directie die alsnog weet te vinden, ook om een soort ereschuld naar de clubtrouwe Van ’t Schip in te lossen", vervolgt de Ajax-watcher. "Hij zit vanmiddag zeker voor het laatst op de bank als hoofdtrainer. In de weken erna, als de club ook Francesco Farioli hoopt aan te stellen als zijn opvolger, worden de gesprekken weer hervat en moet duidelijk worden of, en zo ja, in welke rol puinruimer Van ’t Schip voor Ajax behouden blijft."

Overigens is inmiddels ook de komst van Farioli enigszins onzeker geworden. Volgens journalist Sam C heeft Brighton & Hove Albion namelijk besloten dat Farioli de nieuwe trainer in Brighton moet worden. De Italiaan moet zijn landgenoot Roberto De Zerbi opvolgen, met wie Farioli al als assistent samenwerkte bij Benevento en Sassuolo. Kieran McKenna, die dit seizoen met Ipswich Town promotie naar de Premier League afdwong, geldt ook als optie.

View publisher imprint