Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open | OneFootball

Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 June 2024

Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open

Article image:Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open
Article image:Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open
Article image:Trabzonspor zet deur voor komst Wout Weghorst bij Ajax wagenwijd open

© IMAGO

Trabzonspor kan de komst van Wout Weghorst bij Ajax versnellen. De 32-jarige spits is namelijk in beeld bij de Amsterdamse club als Chuba Akpom komende zomer wordt verkocht. Volgens Turkse media heeft Trabzonspor de 28-jarige aanvaller van Ajax op zijn verlanglijstje staan. De clubleiding van de Amsterdammers kunnen Akpom daarnaast mogelijk inzetten als ruilmiddel bij de transfer van Poyraz Yıldırım.


OneFootball Videos


Akpom streek afgelopen zomer voor 14,3 miljoen euro, inclusief bonussen, neer bij Ajax. Hoewel de Nigeriaans-Engelse aanvaller geen basisplaats in de Johan Cruijff ArenA wist te veroveren, deed hij het niet onverdienstelijk. Akpom liet zich als invaller meermaals gelden en kwam hij in totaal 15 keer tot scoren in 36 wedstrijden. Hiervan deed hij 25 keer mee als invaller.

Mede door de reserverol van Akpom wordt hij veelvuldig in verband gebracht met een vertrek. Tijdens de winterse transferperiode stond hij in de belangstelling van Lille en RC Lens, VfB Stuttgart, Fulham en Nottingham Forest. De multifunctionele aanvaller bleef echter bij Ajax, dat hem komende zomer mogelijk kan slijten aan Trabzonspor. De Turkse subtopper ziet Akpom als ideale vervanger voor Paul Onuachu, die gehuurd werd van Southampton.

Het mogelijke vertrek van Akpom naar Trabzonspor zet de deur wagenwijd open voor de komst van Weghorst. Vrijdagmiddag meldde het Algemeen Dagblad dat de Oranje-international op het verlanglijstje staat van Ajax, maar dat een dergelijke transfer alleen aan de orde zou zijn bij een vertrek van Akpom. De Telegraaf meldde dat Weghorst voor vijf miljoen euro overgenomen zou kunnen worden van Burnley.

De interesse van Trabzonspor betekent voor Ajax ook goed nieuws in zijn jacht op Yıldırım. Turkse media maakten melding van de interesse van de Amsterdamse club in de negentienjarige spits. Ajax zou 7,5 miljoen euro over hebben voor Yıldırım die, als het aan Trabzonspor, ligt liefst 15 miljoen euro moet opleveren.

Doordat Trabzonspor zijn pijlen richt op Akpom kan Ajax mogelijk de prijs voor Yıldırım drukken. De aanvaller ligt namelijk nog tot medio 2028 vast in de Johan Cruijff ArenA en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van negen miljoen euro. Hoewel de vraagprijs van Ajax voor Akpom niet bekend is, schatte Mike Verweij recentelijk dat de Amsterdammers mogelijk 20 tot 25 miljoen euro kunnen ontvangen voor de spits annex buitenspeler.

View publisher imprint