Ten Hag wil PSV-connectie Van Nistelrooij gebruiken in strijd om transfertarget | OneFootball

Ten Hag wil PSV-connectie Van Nistelrooij gebruiken in strijd om transfertarget | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 July 2024

Ten Hag wil PSV-connectie Van Nistelrooij gebruiken in strijd om transfertarget

Article image:Ten Hag wil PSV-connectie Van Nistelrooij gebruiken in strijd om transfertarget
Article image:Ten Hag wil PSV-connectie Van Nistelrooij gebruiken in strijd om transfertarget

© IMAGO

Erik ten Hag is bij Manchester United nog lang niet klaar op de transfermarkt. Volgens Engelse media aast de 54-jarige oefenmeester ook op de komst van Xavi Simons en hier kan zijn pas aangestelde assistent Ruud van Nistelrooij een grote rol in spelen. Simons werkte namelijk bij PSV samen met de voormalig hoofdtrainer.


OneFootball Videos


Manchester United is zeer actief op de transfermarkt, zowel voor spelers als trainers. De Engelse topclub heeft de Nederlandse enclave van Ten Hag al uitgebreid met de komst van assistent-trainers René Hake en Van Nistelrooij en heeft zich daarnaast zo goed als verzekerd van de komst van Joshua Zirkzee. Ook de overstap van Matthijs de Ligt zit in de pijpleiding.

Naast de twee laatstgenoemde Oranje-international wil Ten Hag ook werk maken van de komst van Simons, die nog tot medio 2028 onder contract staat bij Paris Saint-Germain. De 21-jarige aanvallende middenvelder mag echter deze zomer wederom op huurbasis vertrekken en is volgens Sky Deutschland persoonlijk akkoord over een overstap naar Bayern München.

Manchester United wil echter roet in het eten gooien en kan hierbij Van Nistelrooij inschakelen om Simons over te halen. De 20-voudig international (2 goals) kwam 46 wedstrijden in actie onder de oud-voetballer, die in het seizoen 2022/23 aan het roer stond bij PSV. Simons kwam hierin twintig keer tot scoren en gaf twaalf assists.

Van Nistelrooij vertrok plotseling vlak voor het einde van het seizoen vorig jaar bij PSV na een vertrouwensbreuk met enkele selectiespelers. Simons sprak zich nadien uit, nadat hij onterecht werd aangemerkt als boosdoener. "Dat deed iets met me, want ik ben close met hem", legde Simons destijds uit tegenover De Volkskrant. "Ik ben direct naar hem toegegaan en heb hem uitgelegd wat er is gebeurd. Gelukkig is alles goed tussen ons."

View publisher imprint