Antony kan winterse transfer maken: Manchester United wil 47 miljoen euro | OneFootball

Antony kan winterse transfer maken: Manchester United wil 47 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 September 2024

Antony kan winterse transfer maken: Manchester United wil 47 miljoen euro

Article image:Antony kan winterse transfer maken: Manchester United wil 47 miljoen euro
Article image:Antony kan winterse transfer maken: Manchester United wil 47 miljoen euro

© IMAGO

Manchester United-aanvaller Antony staat op de lijst bij Newcastle United, melden Engelse media. De club uit Noord-Engeland wil naar verluidt al langer een buitenspeler met een grote naam vastleggen. Trainer Eddie Howe overweegt voor Antony in de markt te komen als de transfer van Anthony Elanga afketst.


OneFootball Videos


Elanga werd vorig jaar zomer door Nottingham Forest overgenomen van Manchester United, dat 17,5 miljoen euro ontving. De 22-jarige Zweed is bij de Engelse laagvlieger uitgegroeid tot een van de smaakmakers. In totaal was Elanga in 43 duels goed voor 5 doelpunten en 9 assists. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2028.

Naar verluidt is United bereid om voor een bedrag van ongeveer 47 miljoen euro afscheid te nemen van de Braziliaan, die nog tot medio 2027 vastligt op Old Trafford. Daarmee is de club bereid een behoorlijk verlies te slikken op de buitenspeler: the Red Devils namen hem op voorspraak van Erik ten Hag in de zomer van 2022 nog voor 95 miljoen euro over van Ajax.

Antony is na Paul Pogba de duurste aanwinst van Manchester United aller tijden, maar heeft zijn prijskaartje nog niet waargemaakt. Sinds zijn komst wist de 24-jarige flankspeler in 83 duels pas 11 keer te scoren en 5 assists te leveren. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) is sinds oktober 2022 gedaald van 76,8 miljoen euro naar 28 miljoen euro. Dit seizoen speelde de zestienvoudig international pas een een minuut in het duel met Brighton & Hove Albion (2-1 verlies).

View publisher imprint