Super League: OH Leuven doet prima zaak met late winst tegen Standard | OneFootball

·7 September 2024

Super League: OH Leuven doet prima zaak met late winst tegen Standard

Article image:Super League: OH Leuven doet prima zaak met late winst tegen Standard

In de Super League stond met OH Leuven - Standard Fémina al meteen een eerste topper op het programma op de tweede speeldag. En beide ploegen wilden heel graag een 6 op 6 boeken in de competitie.

Standard opende het beste met de wedstrijd en al na vijftien seconden was er een bal van Mariam Abdulai Toloba op de paal. De aanvalster van de Rouchettes was in het eerste kwartier veruit de gevaarlijkste.

Leuven wint van Standard

Tot drie keer toe leverde dat geen doelpunt op en aan de overkant kwamen de Leuvenaars steeds beter in de wedstrijd. Toch gingen we rustten met een 0-0 gelijkstand, waardoor we op weg waren naar een spannende wedstrijd.

Aurelie Reynders maakte er halfweg de tweede helft 1-0 van, na gerommel in de Luikse defensie - al was er mogelijk ook een fout op de doelvrouw van de Rouchettes. Toloba maakte er even later wel meteen 1-1 van met een mooie lob.

Invalster maakt verschil

Daarna leken beide ploegen zich enigszins te verzoenen met een gelijkspel, tot de ingevallen Sara Pusztai er in de laatste minuut nog 2-1 van wist te maken.

OH Leuven begint het seizoen zo met een knappe 6 op 6. Voor Standard is er vroeger dan verwacht het eerste puntenverlies in deze Super League.