Slovakya - Ukrayna İddaa Tahmini (21.06.2024) | OneFootball

Slovakya - Ukrayna İddaa Tahmini (21.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·20 June 2024

Slovakya - Ukrayna İddaa Tahmini (21.06.2024)

Article image:Slovakya - Ukrayna İddaa Tahmini (21.06.2024)

Slovakya ile Ukrayna, 21 Haziran saat 16.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Ukrayna ile oynadığı sekiz maçın sadece ikisini kazanabilen Slovakya (3B 3M), bu galibiyetlerden birini Kasım 2018'deki son karşılaşmada aldı (4-1).
  • Slovakya'ya rakip olduğu dört resmi maçın sadece birini kazanabilen Ukrayna (1B 2M), tek galibiyetini Eylül 2018'deki Uluslar Ligi karşılaşmasında aldı (1-0).
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) çıktığı 12 maçın dördünü kazanabilen Slovakya (2B 6M), bu galibiyetleri katıldığı dört turnuvaya yaydı (2010 Dünya Kupası, EURO 2016, EURO 2020 & EURO 2024).
  • Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk 10 maçın hiçbirini 3+ farkla kaybetmeyen Ukrayna, bu turnuvadaki son iki karşılaşmada Romanya'ya 3-0 ve İngiltere'ye 4-0 (EURO 2020) mağlup oldu.
  • Çıktığı son 14 maçın 10'unu kazanan Slovakya (1B 3M), daha önceki 38 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını eşitledi.
  • Romanya'ya 3-0 mağlup olduğu maçı topa %71 oranında sahip olarak tamamlayan Ukrayna, Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 1980'den bu yana Avrupa Şampiyonası'nda topla %70'ten fazla oynamasına rağmen üç gol yiyen ilk takım oldu.
  • Belçika'yı 1-0 mağlup ettiği maçta 30 yaş 229 gün ortalamasına sahip bir ilk 11 kullanan Slovakya, İtalya'dan (30 yaş 319 gün vs Fransa; EURO 2016) bu yana Avrupa Şampiyonası'ndaki en yaşlı ilk 11'i sahaya sürdü. 35 yaş üstü üç oyuncuya ilk 11'de forma veren Slovakya (Dubravka, Pekarik & Kucka), turnuva tarihinde Fransa'dan (Coupet, Thuram & Makelele; EURO 2008) bu yana en yüksek sayıya sahip ülke oldu.
  • Çıktığı son üç maçın ikisini kaybeden Ukrayna (1G), daha önceki 14 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitledi (7G 5B). Son iki mağlubiyetini Haziran 2024'te alan Ukrayna, aynı ay içerisinde üst üste üç yenilgi aldığı son süreci Kasım 2020'de yaşadı.
  • Ukrayna'nın Romanya'ya 3-0 mağlup olduğu maçta en fazla rakip ceza sahasında topla buluşan (7), çalım atan (3), ikili mücadele kazanan (9), orta yapan (6) ve baskı uygulayan (52) oyuncusu Mykhailo Mudryk'ti.
  • Slovakya'yı Belçika karşısında 1-0'lık galibiyete taşıyan Ivan Schranz, büyük turnuvalar tarihinde (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) Robert Vittek'in (2010 Dünya Kupası, 4 gol) ardından 2+ gol sevinci yaşayan ikinci Slovakyalı oyuncu olmak istiyor.

İddaa Tahminleri

Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Slovakya, ilk maçta Belçika'yı 1-0 mağlup ederek turnuvanın sürprizlerinden birini gerçekleştirdi. Tabii Belçika'da Lukaku'nun bir golü ofsayt, diğer golü de elle oynama sebebiyle geçerli sayılmadı. Slovakya biraz şanslıydı ancak ne olursa olsun, EURO 2024'e harika bir başlangıç yaptılar. Ukrayna ise tam tersi durumda. İlk kötü bir oyun oynayarak Romanya'ya 3-0 kaybettiler. Takımda beklentilerin yüksek olduğu Mudryk ve Dovbyk, performans anlamında sınıfta kaldı. Bu maçta bir reaksiyon vermek isteyeceklerdir. Gol bulacaklarını düşünüyorum. Ukrayna'nın savunmasının problemli olduğunu düşünürsek Slovakya'nın da fileleri havalandırabileceğini tahmin ediyorum.


OneFootball Videos


Çağatay Çelik - Maçkolik: 2-3 Gol

İlk maçlarında farklı anlayışlarla sahaya çıkan ve farklı sonuçlar alan iki takım karşı karşıya geliyor. Slovakya, topla daha az oynadığı müsabakada Belçika'yı yenerken Ukrayna ise baştan sona topun hakimiyetini aldığı müsabakada Romanya'ya 3-0 yenildi. Ukrayna daha çok geçişler üzerinden etkili olan bir takım olsa da bu müsabakada da ilk maça benzer bir senaryo bekliyorum. Özellikle Mudryk'in topla fazla oynaması ve hücum ritmini bozduğuna yönelik eleştiriler etkili olmuş mudur göreceğimiz müsabaka olacak. Slovakya müsabakayı sertleştirecek ve tempoya yön verecektir. Buna rağmen Ukrayna'nın geçiş savunmasını zorlayacak kapasiteleri var. Taraf bahsini riskli buluyorum ancak 3 gol barajının aşılacağını da düşünmüyorum. 2-3 gol aralığı denenebilir.

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Maç Sonucu 1

Slovakya ilk maçta Belçika karşısında sürprize imza attı ve önemli bir üç puan olarak grupta işleri biraz olsun kolaylaştırdı. Bu sürpriz galibiyette var kararlarının da önemli bir şans faktörü olarak etkisi söz konusuydu. Ukrayna ise Romanya karşısında adeta sürklase oldu ve farklı kaybederek ilk maçlar sonunda dezavantajlı bir pozisyona girdi. Kolay bir maç değil fakat Slovakya'nın daha moralli olduğu bir gerçek. Turnuvanın da ana faktörünün enerji olduğunu düşünürsek Slovakya galibiyeti denemeye değer duruyor.

Ozan German - Nesine: 2.5 Gol Üst

Slovakya, büyük bölümünü kendi yarı sahasında oynadığı maçta sürpriz yaparak Belçika'yı 1-0 yendi. Ukrayna ise büyük baskı kurduğu Romanya maçını 3-0 kaybetti. Beklentilerin dışında maçlar oynayan iki ekip karşı karşıya gelecek. Ukrayna kazanmak zorunda ama basit goller yiyor. Önerim 2.5 üstü.

Hakan Güleç - Nesine: Maç Sonucu X

İlk maçında Belçika'yı yenerek büyük bir sürpriz yapan Slovakya, gruptan çıkmayı garantileyebileceği maçta Ukrayna ile karşılaşıyor. Romanya karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Ukrayna yine zor bir rakiple karşı karşıya. Slovakya'nın inatçı savunmasının, moralsiz rakibi karşısında 1 puana yeteceğini düşünüyorum. Tercihim de beraberlikten yana olacak.

Erke Tümer - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Son üç resmi maçını kazanan ve turnuvanın ilk maçında Belçika karşısında son bölümde savunması ile yükselen Slovakya, aldığı galibiyetle turnuvanın sürprizlerinden birini yaptı. Ukrayna ise çok sayıda pozisyona girmesine rağmen vuruş kalitesinde yaşadığı sorun doğrultusunda sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. İşin hücum tarafında iyi olan iki takımın da bu karşılaşmada skor üretmesini bekliyorum ve karşılıklı gol var tercihini sizlere öneriyorum.

Mesut Aydın Kale - Misli: Karşılıklı Gol Var

Grupta Belçika'yı devirerek turnuvaya başlayan Slovakya, ilk maçta Romanya'ya yenilen Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Belçika'da Lukaku'nun bitiricilik sorunu ve iyi savunmasıyla dikkat çeken Slovakya, şapkadan tavşan çıkartabileceğini gösterdi. Ukrayna ise baştan sona topa sahip olsa da, savunmadaki hatalar nedeniyle Romanya'ya karşı ağır bir galibiyet aldı. Kurallara göre en iyi 3.'lerin de gruptan çıkma şansı varken, Ukrayna'nın hedef maçlarından biri olduğunu düşünüyorum. Slovakya, Belçika'ya karşı skor üretebildi. İki takımda skora oynayacaktır. Karşılıklı gol var bu maç için ideal tercihim.

Halil Demirkan - Misli: İlk Yarı 0.5 Gol Üst

Ukrayna, grubun ilk maçında Romanya karşısında 3-0'lık şok bir yenilgiyle turnuvaya başlamıştı. Hücumda birçok önemli isme sahip olmalarına rağmen kaleyi bulmakta zorlanmışlardı. Slovakya ise grubun ilk maçında Belçika ile karşılaşmıştı ve tek gollü sürpriz bir galibiyet almışlardı. Belçika karşısında rakibine önemli fırsatlar veren Slovakya'nın, şans yanında olmuştu. Grubun son maçında Belçika ile karşılaşacak olan Ukrayna için özellikle bu karşılaşma büyük bir önem taşıyacak. Ukrayna, ilk maçta hücumda potansiyelinin çok altında kalmıştı. Slovakya karşısında daha etkili olmalarını bekliyorum. Slovakya, gruptaki ilk maçta Belçika karşısında olduğu gibi yine savunmada açıklar verecektir. Kazanmayı hedefleyen Ukrayna'nın, istekli bir mücadele başlangıcı yapacağı görüşündeyim. Tercihim İY 0.5 gol üstü seçeneği.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: 2.5 Gol Üst

İlk maçta Belçika'yı.yenen Slovakya çok sağlam bir oyun sergiledi. Oyunun kontrolü takipte olsa da Belçika'ya karşı alınan galibiyet çok kıymetliydi. Ukrayna ise ilk maçların en büyük hayal kırıklıklarindan birine imza attı. Romanya karşısında adeta yokları oynayan Ukrayna bu maçta telafi arayacaktır. Gol bahsi mantıklı duruyor.

Halil İbrahim Ağış - Misli: 2.5 Gol Üst

Grubun mutlak favorisi Belçika karşısında üstün bir performans sergileyen Slovakya sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak büyük bir sürpriz yaptı. Takım olarak öz güven kazanan Slovakya ileri uçta olan Schranz, Kucka ve Haraslin gibi etkili golcüleriyle üst tur şansını devam ettirebilmek adına sonuca gitmek istiyor. Ukrayna ise etkili bir futbolla başlamasına rağmen Romanya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetle büyük şok yaşadı. Savunma hattında dağılan Rebrov'un öğrencileri Grupta hedefinden kopmamak adına kazanmak zorunda oldukları önemli bir maça çıkıyorlar. Bu karşılaşmada hücum yönü yüksek bir performans ortaya koymasını beklediğim iki ekip 2.5 Gol Üstü barajını aşarlar. Ayrıca özel bahislerde Slovakya adına maç boyu Juraj Kucka skor üretecektir.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

View publisher imprint