Real Madrid is kampioen van Spanje door daverend succes van Daley Blind | OneFootball

Real Madrid is kampioen van Spanje door daverend succes van Daley Blind | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·4 May 2024

Real Madrid is kampioen van Spanje door daverend succes van Daley Blind

Article image:Real Madrid is kampioen van Spanje door daverend succes van Daley Blind

Real Madrid is kampioen van Spanje. Titelconcurrent Barcelona verloor zaterdagavond met 4-2 bij Girona, waardoor de Koninklijke met nog vier speelrondes voor de boeg niet meer de achterhalen is in LaLiga. Het betekent voor Real Madrid de 36ste landstitel in de clubhistorie.

Real Madrid won eerder op de dag zelf met 3-0 van Cádiz. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti had in het eigen Santiago Bernabéu weinig te duchten van de laagvlieger en won uiteindelijk ruim, door doelpunten van Brahim Díaz, Jude Bellingham en Joselu.


OneFootball Videos


Barcelona kon zich vervolgens op bezoek bij Girona geen puntverlies veroorloven. Het team van Xavi, die nog altijd niet kon beschikken over de geblesseerde Frenkie de Jong, leidde bij rust met 1-2 door goals van Andreas Christensen en Robert Lewandowski, maar na rust ging het volledig mis en werd er met 4-2 verloren.

Daley Blind begon bij Girona in de basis begon en bleef negentig minuten bleef. Voor Girona betekent de zege dat de tweede plaats op de ranglijst wordt overgenomen van Barcelona en dat de club zich voor het eerst in de clubhistorie plaatst voor de Champions League.

View publisher imprint