PSV-sterkhouder heeft clubs voor het uitkiezen in Premier League | OneFootball

PSV-sterkhouder heeft clubs voor het uitkiezen in Premier League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 September 2024

PSV-sterkhouder heeft clubs voor het uitkiezen in Premier League

Article image:PSV-sterkhouder heeft clubs voor het uitkiezen in Premier League
Article image:PSV-sterkhouder heeft clubs voor het uitkiezen in Premier League

© IMAGO

PSV wist Jerdy Schouten deze zomer te behouden, maar dat betekent niet dat de belangstelling is afgenomen. De 27-jarige middenvelder werd in verband gebracht met onder meer Borussia Dortmund en Napoli. Na het sluiten van de markt heeft volgens journalist Matteo Moretto Barcelona zich gemeld. De Spaanse topclub krijgt echter concurrentie voor Schouten uit Engeland.


OneFootball Videos


Schouten streek vorig jaar neer bij PSV, dat in totaal vijftien miljoen euro overmaakte naar Bologna. In zijn eerste seizoen voor de Eindhovense formatie etaleerde de Oranje-international zijn klasse. Schouten kwam in totaal veertig duels in actie en was daarin goed voor vier doelpunten.

De prestaties van Schouten ging niet onopgemerkt voorbij en onder meer Napoli en Dortmund toonde interesse. De middenvelder had naar eigen zeggen geen vertrekwens en door zijn contract tot medio 2028 kon PSV ook een torenhoge transfersom eisen. Hetgeen wat veel geïnteresseerde clubs af schrok.

De interesse voor Schouten is desondanks niet minder geworden. "Wat ik tot zover weet, is dat veel clubs hem volgen", vertelt Moretto. "Hij is speler die door veel clubs wordt gewaardeerd en bijna wekelijks zitten er meerdere scouts uit verschillende landen op de tribune voor hem."

"Schouten is een van de spelers voor wie Barcelona op de tribune zat en die zij nog steeds volgen", aldus Moretto. "Hij staat op het verlanglijstje van de Spaanse topclub, maar ze willen zien hoe hij zich ontwikkelt. Schouten wordt namelijk gezien als een hele dure speler voor Barcelona."

Schouten vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 21,3 miljoen euro, maar PSV wilde deze zomer naar verluidt pas praten vanaf 50 miljoen euro. Dit bedrag wordt door Moretto nu naar beneden bijgesteld. "PSV eist meer dan 30 tot 35 miljoen euro voor Schouten op dit moment, dus het wordt lastig voor Barcelona", aldus de transferjournalist. "Daarnaast is er ook veel interesse uit de Premier League."

View publisher imprint