PSV moet ondanks contractaanbieding vrezen voor transfervrij vertrek | OneFootball

PSV moet ondanks contractaanbieding vrezen voor transfervrij vertrek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 May 2024

PSV moet ondanks contractaanbieding vrezen voor transfervrij vertrek

Article image:PSV moet ondanks contractaanbieding vrezen voor transfervrij vertrek
Article image:PSV moet ondanks contractaanbieding vrezen voor transfervrij vertrek

© IMAGO

PSV heeft Tai Abed de kans gegeven op een langer verblijf in Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het is echter de vraag of de negentienjarige aanvaller annex middenvelder zijn contract gaat verlengen bij de Eindhovense club. Abed zou naast de aanbieding van PSV ook op interesse kunnen rekenen van diverse clubs.


OneFootball Videos


Abed verruilde in de zomer van 2021 de jeugdopleiding van Hapoel Tel Aviv voor die van PSV, dat een onbekend bedrag neerlegde voor de Israëlisch jeugdinternational. Uiteindelijk belandde Abed bij Jong PSV en maakte hij afgelopen winter deel uit van de hoofdmacht tijdens een trainingskamp in Spanje. Tot een debuut in de hoofdmacht van PSV kwam het echter nog niet. Abed moest het doen met 24 duels voor de beloftenploeg (4 doelpunten, 1 assist).

Volgens journalist Rik Elfrink wil PSV verder met Abed en heeft de Eindhovense clubleiding hem een contract tot medio 2026 aangeboden. De clubwatcher spreekt niet van 'een topaanbieding'. "Abed zal zich bij Jong PSV opnieuw moeten bewijzen om een stap naar de A-kern af te dwingen. Daarna komt hij in aanmerking voor veel betere voorwaarden", schrijft Elfrink.

Abed beschikt over een aflopend contract en kan zodoende ook kiezen voor een transfervrij vertrek met daarbij mogelijk perspectief op speeltijd op het hoogste niveau. Volgens Elfrink kan de spelmaker rekenen op interesse uit de Israëlisch competitie, waar hij naast zijn periode in de jeugdopleiding van Hapoel Tel Aviv ook in de jeugd van Maccabi Tel Aviv speelde.

PSV zag eerder al een smaakmaker van Jong PSV de keuze maken voor een transfervrij vertrek uit Eindhoven. Mohammed Nassoh is vanaf volgend seizoen speler van Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren hadden de 21-jarige aanvoerder van het beloftenteam een aanbieding gedaan, maar deze was in de ogen van de speler en diens management niet goed genoeg. Nassoh wachtte op een verbeterde aanbieding, maar die kwam niet en zodoende koos de Marokkaans jeugdinternational voor een vertrek naar Sparta, waar hij zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2028.

View publisher imprint